A. Τσίπρας σε FT: Μάθαμε με σκληρό τρόπο ότι το συμφέρον μας είναι εντός Ευρωζώνης

A. Τσίπρας σε FT: Μάθαμε με σκληρό τρόπο ότι το συμφέρον μας είναι εντός Ευρωζώνης

Στην παραδοχή πως η Ελλάδα έμαθε «από την σκληρή εμπειρία της ότι ήταν προς το εθνικό συμφέρον να παραμείνει στην ευρωζώνη και στην ΕΕ» προχώρησε ο Αλ. Τσίπρας με συνέντευξή του στους FT, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση του θα παραμείνει πιστή στον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% έως το 2022.

Η βρετανική εφημερίδα τονίζει πως «ο Α. Τσίπρας ήρθε στην εξουσία τον Ιανουάριο του 2015 ως ένας ριζοσπάστης αριστερός που ήταν αντίθετος στις απαιτήσεις των δανειστών, όμως λιγότερο από ένα χρόνο μετά αποδέχθηκε το τρίτο ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, με όρους πιο αυστηρούς από εκείνους που του προσφέρονταν αρχικά».

Με αφορμή τo Brexit, ο Αλ. Τσίπρας δηλώνει από τη μεριά του στην εφημερίδα πως η Ελλάδα έμαθε από τη σκληρή εμπειρία της της ότι είναι προς το εθνικό συμφέρον της χώρας να παραμείνει στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι Financial Times σημειώνουν πως ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αντιμετωπίσει εκλογική αναμέτρηση μέσα στη χρονιά με το κόμμα του βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις. «Θεωρώ κομβικής σημασίας να έχουμε εκλογές σε μια στιγμή που οι άνθρωποι θα μπορούν να συγκρίνουν την κατάσταση με το 2015, όταν ήμασταν σε βαθύ σκοτάδι», υποστήριξε από τη μεριά του ο Α. Τσίπρας, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση του θα παραμείνει πιστή στον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% έως το 2022, καθώς ένα από τα πιο σημαντικά θέματα ήταν «η επανάκτηση της αξιοπιστία μας στην Ευρώπη κας τους δανειστές μας, οπότε δε θέλουμε να παραβιάσουμε τη συμφωνία».