64 ευχές για το 2017

64 ευχές για το 2017

Η ευχή το 2017 να είναι το έτος που η Ελλάδα θα αφήσει πίσω της τα έξι χρόνια της κρίσης και θα αρχίσει να κινείται σε χώρους αισιοδοξίας για σταθερότητα, ανάπτυξη δημιουργία και εθνική ομοψυχία δίνουν πολιτικοί από όλο σχεδόν το φάσμα της πολιτικής σκηνής μέσω του liberal.gr.

Η χώρα πάντως υποδέχθηκε το 2017 με ομιχλώδες τοπίο καθώς παραμένουν ανοιχτά καίρια ζητήματα, όπως της αξιολόγησης, το προσφυγικό και άλλα.     

Να δούμε λοιπόν τι εύχονται οι πολιτικοί μας για το νέο έτος 2017.

Νίκος Βούτσης – Πρόεδρος της Βουλής

Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους.Το 2017 θα αποτελέσει κομβικό έτος για τη χώρα, καθώς υπάρχει η δυνατότητα να περάσουμε ασφαλείς μέσα από τις συμπληγάδες και επιτέλους να χαράξουμε τη δική μας πορεία προς την ολοκλήρωση των συλλογικών μας στόχων, που αναφέρονται στον τερματισμό της οικονομικής κρίσης με την κοινωνία όρθια. Όλοι μαζί αντιμετωπίζουμε το δύσκολο σήμερα, δημιουργώντας από κοινού ένα καλύτερο αύριο.

Στους εργαζόμενους και τη διεύθυνση του liberal.gr στέλνω τις πιο εγκάρδιες ευχές μου για τη νέα χρονιά. Το 2017 θα αποτελέσει κομβικό έτος για τη χώρα, καθώς υπάρχει η δυνατότητα να περάσουμε ασφαλείς μέσα από τις συμπληγάδες και επιτέλους να χαράξουμε τη δική μας πορεία προς την ολοκλήρωση των συλλογικών μας στόχων, που αναφέρονται στον τερματισμό της οικονομικής κρίσης με την κοινωνία όρθια. Στη στόχευση αυτή η συμβολή σας, στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου, ασφαλώς είναι σημαντική και παραγωγική.

Θανάσης Θεοχαρόπουλος – Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς

Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους με δύναμη για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Οι γιορτές είναι πάντα μία ευκαιρία αναστοχασμού. Αυτές τις ημέρες δεν πρέπει να ξεχνάμε αλλά να στεκόμαστε δίπλα σε όσους συνανθρώπους μας το έχουν ανάγκη, τα θύματα της φτωχοποίησης και της ανεργίας στα χρόνια της κρίσης. Η χώρα μας δεν χρειάζεται τεχνητή πόλωση, νέους διχασμούς και ενίσχυση αντιπολιτικών δυνάμεων. Χρειάζεται να επικρατήσει ο ορθολογισμός και η μεταρρύθμιση του αυτονόητου. Οι ελπίδες για εύκολες λύσεις και ο λαϊκισμός είχαν τεράστιο κόστος για την ελληνική οικογένεια, την ιδιωτική οικονομία και τους νέους ανθρώπους. Το 2017 να είναι η χρονιά που θα μπουν τα θεμέλια για αλλαγή των αδιέξοδων πολιτικών και υπέρβαση της κρίσης με εθνική συνεννόηση.

Βασίλης Λεβέντης - Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων

Ευχόμαστε σε όλους να έχουν υγεία και να περάσουν ευτυχισμένα τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Είναι γεγονός, ότι η χώρα μας, τα τελευταία χρόνια με τα μνημόνια, έχει φθάσει στο πάτο της αναξιοπιστίας και της οικονομικής εξαθλίωσης. Πιστεύουμε, πως οι κυβερνώντες, θα σταματήσουν τις τρέλες και τους τσαμπουκάδες και θα κρατηθεί η χώρα εντός του ευρώ, διαφορετικά θα ζήσουμε δραματικές στιγμές, ως κοινωνία και πολίτες, οι δε ευθύνες θα είναι πολύ μεγάλες και όχι μόνο πολιτικές.

Ντόρα Μπακογιάννη – Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α'' Αθηνών

Εύχομαι τo 2017 η Ελλάδα να γυρίσει οριστικά σελίδα. Να γράψουμε όλοι μαζί τη νέα σελίδα που θα αναγεννήσει την πατρίδα μας, με υπερηφάνεια, δικαιοσύνη και σιγουριά στις δυνάμεις μας. H οποία θα είναι αφετηρία για μια ευρωπαϊκή αναπτυξιακή πορεία με δουλειές και κοινωνική αλληλεγγύη.  Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.

 

Άδωνις Γεωργιάδης – Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής της Β' Αθηνών 

Εύχομαι από καρδιάς Χρόνια Πολλά σε κάθε Έλληνα, σε κάθε Ελληνίδα. Η νέα χρονιά να είναι γεμάτη χαρά, ελπίδα και δημιουργία. Εύχομαι και ελπίζω το 2017 να είναι μια χρονιά ασφαλής για τη χώρα, μια χρονιά που θα αρθούν τα αδιέξοδα και θα αποκατασταθούν οι αδικίες. Μια χρονιά που η Ελλάδα θα σταθεί όρθια και θα πορευτεί με αξιοπρέπεια. Ο ελληνικός λαός με υπευθυνότητα, νηφαλιότητα και ρεαλισμό να επιλέξει και να διεκδικήσει το μέλλον του. Πάντα με γνώμονα το καλό της πατρίδας.

Κωστής Χατζηδάκης – Αντιπρόεδρος της ΝΔ και Βουλευτής της Β' Αθηνών 

Για το 2017 εύχομαι για κάτι θεμελιώδες, το οποίο, δυστυχώς, κατήντησε τα τελευταία 2 χρόνια μακρινός στόχος: Εύχομαι να γίνει η Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Και η προϋπόθεση για να επιτευχθεί αυτό είναι η πολιτική αλλαγή. Μια πολιτική αλλαγή η οποία θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας πλατειάς μεταρρυθμιστικής συμμαχίας, ικανής να προχωρήσει στις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα μας για να αφήσει για πάντα πίσω της την κρίση και τα μνημόνια. Με λίγα λόγια, πολλή δουλειά και αληθινό πατριωτισμό.

Θεόδωρος Φορτσάκης – Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

Εύχομαι το 2017 να αποτελέσει μια ακόμη πιο δημιουργική και επιτυχημένη χρονιά για το Liberal.gr και την εξαιρετική ομάδα των συντελεστών του, με ακόμη πιο αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, με ακόμη πιο πλούσια αρθρογραφία, με ακόμη περισσότερους επισκέπτες. Και μια ευχή για τη Χώρα μας. Ας σημάνει ο καινούριος χρόνος την πολιτική αλλαγή που χρειαζόμαστε για την αναγέννησή της. Καλές Γιορτές και Καλή Χρονιά με Υγεία και Ευτυχία σε όλους.

Μάξιμος Χαρακόπουλος – Βουλευτής Λαρίσης της Νέα Δημοκρατία

Εύχομαι το 2017 να είναι το έτος της επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Να ανατείλει επιτέλους, μετά από τόσες ανώφελες περιπέτειες, η ελπίδα, να ανθίσει η αισιοδοξία, να ξεδιπλωθούν οι δημιουργικές ικανότητες του λαού μας, και όλοι οι Έλληνες να χαράξουμε, σοφότεροι πλέον, μια νέα πορεία με γνώμονα την αλήθεια και τον ρεαλισμό!

 

Γιάννης Ανδριανός – Βουλευτής Αργολίδος της Νέα Δημοκρατία

Στους αναγνώστες του liberal.gr εύχομαι ολόψυχα καλές γιορτές, με υγεία και κάθε ευτυχία, και το 2017 να είναι για την Ελλάδα χρονιά βαθιάς πολιτικής αλλαγής και στροφής στη σοβαρότητα, την υπευθυνότητα και την παραγωγή χειροπιαστών θετικών αποτελεσμάτων για τη χώρα, την κοινωνία και την οικονομία.

Θεόδωρος Καράογλου – Βουλευτής Β'' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας

Για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς εύχομαι από καρδιάς το 2017 να φέρει υγεία, χαρά, αγάπη, εργασία, ομόνοια και… κανονικότητα στην πατρίδα μας.

Το νέο έτος ας αποτελέσει εφαλτήριο μιας εθνικής επανεκκίνησης, δίνοντάς μας τη δύναμη να αντέξουμε, να αγωνιστούμε και να πετύχουμε ως Έθνος όλα όσα μας αξίζουν.

Οι άγιες ημέρες που έρχονται ας πολλαπλασιάσουν τα όνειρά μας, γεμίζοντας με πραγματική ελπίδα τα σπίτια μας, τις καρδιές μας, μα προπάντων την Ελλάδα.

Εύχομαι ολόψυχα καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2017.

Νότης Μηταράκης – Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας

Εύχομαι η νέα χρόνια να είναι καλύτερη από αυτή που φεύγει. Να φέρει ένα νέο ξεκίνημα για την πατρίδα μας γεμάτο αλήθειες και αισιοδοξία.

Εύχομαι στους συνεργάτες του liberal μια πολύ δημιουργική χρονιά και στους αναγνώστες του υγεία, αγάπη, χαμόγελο και δύναμη. Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.

 

Βασίλης Κικίλιας – Βουλευτής Α΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας

Εύχομαι Υγεία για να είστε ανθεκτικοί και μάχιμοι στις νέες προκλήσεις, Δημιουργία για να ανταποκριθείτε στις υψηλές απαιτήσεις των αναγνωστών σας, Δύναμη για ακόμη πιο αποκαλυπτικά ρεπορτάζ. Και να συνεχίσετε την δουλειά σας με τον ίδιο απαράμιλλο ζήλο και με γνώμονα τη φράση του Τζορτζ Όργουελ: Δημοσιογραφία θα πει να δημοσιεύεις όσα κάποιοι δεν θέλουν να μαθευτούν. ''Όλα τα άλλα είναι δημόσιες σχέσεις”.

Όμως το 2017 δε πρέπει να μείνουμε στις ευχές, αλλά να κάνουμε τις ευχές μας, πράξη.

Ο νέος χρόνος να αποτελέσει το ορόσημο της πολιτικής αλλαγής που θα ενώσει όλους τους Έλληνες και θα απαλλάξει τη χώρα από τους "καλικάντζαρους" του λαϊκισμού.

Για να βγούμε οριστικά από την κρίση.

Χρόνια Πολλά και καλές -φιλελεύθερες- πένες!

Χρήστος Μπουκώρος – Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας

Εύχομαι στη διεύθυνση, στους δημοσιογράφους - αρθρογράφους και στους χιλιάδες αναγνώστες του «Liberal» οι γιορτές που έρχονται να τους φέρουν χαρά, υγεία, πολλές επαγγελματικές επιτυχίες. Εύχομαι το 2017 να φέρει νέες προοπτικές για την Ελλάδα μας. Το «Liberal» άνοιξε νέους δρόμους στην ενημέρωση. Εμείς στη Νέα Δημοκρατία, με μπροστάρη τον ηγέτη μας Κυριάκο Μητσοτάκη, είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε νέους δρόμους για την Ελλάδα. Τώρα και οι πιο δύσπιστοι αντιλαμβάνονται ότι η φθίνουσα πορεία της χώρας μπορεί να ανατραπεί μόνο με πολιτική αλλαγή. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους.

Λευτέρης Αυγενάκης – Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας

Τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός λαός μάτωσε όσο ποτέ άλλοτε. 
Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν τα δυσκολότερα για την Πατρίδα μας, ενώ είχαμε τη δυνατότητα να απαγκιστρωθούμε οριστικά από τις περιπέτειες.  Ο τόπος γλίστρησε στην αστάθεια και γυρίσαμε πίσω στην αρχή της Κρίσης.

Η Πατρίδα μας δοκιμάστηκε, η Δημοκρατία μας δοκιμάστηκε, όλα όσα συνθέτουν την Εθνική μας Ταυτότητα αμφισβητήθηκαν. 

Σήμερα η πατρίδα μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ σταθερότητα, υπευθυνότητα και όραμα, για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις.

Αυτές τις άγιες ημέρες, η σκέψη μας βρίσκεται σ' εκείνους που τα βγάζουν δύσκολα πέρα. Στους νέους που παραμένουν άνεργοι, στους συνταξιούχους, τους μισθωτούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες που είδαν το εισόδημά τους να περικόπτεται κι άλλο. Σε εκείνους που βρίσκονται εκτός συστήματος υγείας. 

Η ΝΔ, ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη μας, απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες, χωρίς παχιά λόγια, χωρίς διχαστική ρητορεία, χωρίς κομματικό λαϊκισμό που εύχεται τα καλύτερα και φέρνει τα χειρότερα.

Εύχομαι από την καρδιά μου Φώτιση και Κουράγιο για όλους μας. Δύναμη και Υγεία στις οικογένειες όλων. Ο νέος χρόνος, να είναι ο χρόνος που θα κερδίσει ξανά η Πατρίδα μας το μέλλον που της αξίζει!

Καλή χρονιά σε όλους! Χρόνια πολλά!

Μιχάλης Τζελέπης – Βουλευτή Ν. Σερρών του ΠΑΣΟΚ

Εύχομαι το άστρο των Χριστουγέννων να φέρει την ειρήνη στον κόσμο, το πνεύμα της προσφοράς , της αγάπης και της χαράς  στις καρδιές όλων των ανθρώπων για να είναι η καινούργια χρονιά και κάθε χρονιά ευτυχισμένη και δημιουργική για όλους μας.

 

 

Μαρία Αντωνίου – Βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας

Με την ευκαιρία της εορταστικής περιόδου θέλω να στείλω πολλές και θερμές ευχές για καλά κι ευτυχισμένα Χριστούγεννα και μία καινούρια Χρονιά με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία. Να είναι η χρονιά των σωστών επιλογών.

Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Όχι μόνο για να αλλάξει κυβέρνηση. Αλλά για να αλλάξει πορεία. Να ξαναγίνει επιτέλους μία κανονική χώρα, που θα ξαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη όλων των Ελλήνων.

Γεώργιος Βλάχος – Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Νέας Δημοκρατίας

Λίγο πριν τον ερχομό της νέας χρονιάς, η απογοήτευση και η ανασφάλεια κυριαρχούν στη ζωή μας. Η χώρα διαθέτει μια Κυβέρνηση, η οποία έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και τις ανάγκες της κοινωνίας. Μια Κυβέρνηση δίχως σχέδιο και στόχους, πρόθυμη να συμφωνήσει σε όλα, αρκεί να παραμείνει στην εξουσία.

Η κατάσταση αυτή, θέτει τις ευθύνες για την επόμενη ημέρα, στις δυνάμεις του συνετού και αληθινού λόγου. Εύχομαι η νέα χρονιά, να φέρει την ελπίδα στη ζωή όλων μας.
Χαρούμενα Χριστούγεννα - Καλή Χρονιά.

Κώστας Μπαργιώτας – Βουλευτής Λαρίσης με Το Ποτάμι

Χρόνια Πολλά με υγεία. Εύχομαι το 2017 να είναι δημιουργικό, με πιο ευχάριστες ειδήσεις, αντικειμενική και ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών. Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, είναι καθήκον όλων μας να καταδικάσουμε και να απομονώσουμε συμπεριφορές και ενέργειες που πλήττουν τη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία.


Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου – Βουλευτής Β'' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου η νέα χρονιά να φέρει σε όλους μας υγεία, ομόνοια και προκοπή και για την χώρα μας επιστροφή στην σταθερότητα και την ανάπτυξη μακριά από διχαστικά διλήμματα λαϊκισμού και αυταπάτες που κοστίζουν.

Καλές Γιορτές με Αγάπη.


Δημήτρης Σταμάτης – Βουλευτής Επικράτειας της Νέας Δημοκρατίας

Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε τον ερχομό του νέου έτους, σε μια από τις δυσκολότερες πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά συγκυρίες.

Η απαισιοδοξία και ο φόβος για το μέλλον κυριαρχούν στην ελληνική κοινωνία και απονευρώνουν τα δημιουργικά αντανακλαστικά των πολιτών. Οι ελπίδες που είχαν αρχίσει να ζωντανεύουν το 2014 σκοτείνιασαν και πάλι μαζί με την κυβερνητική αλλαγή του 2015.

Εύχομαι και ελπίζω ο νέος χρόνος να σηματοδοτήσει την εκκίνηση μιας νέας πορείας αλλαγής, ελπίδας και προοπτικής για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Εύη Χριστοφιλοπούλου – Βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ

Το 2017 να είναι για την Ελλάδα και την Ευρώπη μια χρονιά απαλλαγής από το λαϊκισμό, τη λιτότητα και την ξενοφοβία και μια χρονιά δημοκρατικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. 

 

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος – Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ

Το Liberal.gr αναδείχθηκε σε μια δυναμική και ευχάριστη παρουσία στο χώρο του Ηλεκτρονικού Τύπου, το οποίο δημιουργήθηκε και πρωταγωνίστησε εν μέσω κρίσης. Οι ευχές μου λοιπόν είναι για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.

Στη ψυχή του liberal, τον Θανάση, στους δημοσιογράφους, στους αρθρογράφους και στο υπόλοιπο προσωπικό εύχομαι καλές γιορτές με υγεία σε εσάς και τις οικογένειές σας.

Να συνεχίσετε να είστε φιλόξενοι, όπως είστε μέχρι σήμερα, και στη διαφορετική άποψη.

Γιώργος Στύλιος – Βουλευτής Άρτης της Νέας Δημοκρατίας