2.145 προσλήψεις στο ΕΣΥ τις επόμενες 10 ημέρες
Β. Κικίλιας

2.145 προσλήψεις στο ΕΣΥ τις επόμενες 10 ημέρες

Κοινωνική ευθύνη, αλληλεγγύη και πατριωτισμό ζήτησε από τους πολίτες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παρουσιάζοντας το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Μιλώντας στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υπουργός αναφέρθηκε στη σταδιακή λειτουργία νέων ΜΕΘ σημειώνοντας ότι «πριν από δύο μήνες το ΕΣΥ είχε 565 κλίνες ΜΕΘ, σε αυτό προσθέσαμε 80 από τον ιδιωτικό τομέα για την έξαρση της γρίπης. Έχουμε προσθέσει στο σύστημα 38 κλίνες ΜΕΘ από τα στρατιωτικά νοσοκομεία καθώς και ολόκληρο το ΝΙΜΙΤΣ που θα χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο για τον κορονοϊό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, συνολικά υπολογίζεται πως 2.158 κλίνες έχουν δεσμευθεί για ασθενείς με Covid -19, ενώ τα νοσοκομεία Παμακάριστος, ΝΙΜΙΤΣ, καθώς και πτέρυγες του Αγία Βαρβάρα και το θεραπευτήριο «Άττικα» στην Ελευσίνα, θα δέχονται αποκλειστικά ασθενείς με Covid-19.

«Είναι στο χέρι σας να συνεχίσει να αντέχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν για την ενίσχυσή του.

«Έχουν ήδη εγκριθεί 2.145 προσλήψεις εντός του επόμενου δεκαημέρου, ενώ καθημερινά εγκρίνονται νέες προσλήψεις και θα γίνουν όσες χρειαστούν για την ενίσχυση του ΕΣΥ, όπως έχει διαβεβαιώσει και ο πρωθυπουργός», υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας έδωσε ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία με την Επίτροπο Υγείας της ΕΕ και τον ΠΟΥ και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έδωσε τεράστια μάχη για να εξασφαλίσει ιατροφαρμακευτικό υλικό και μέσα ατομικής προστασίας και ευχαρίστησε εκ μέρους της κυβέρνησης τόσο την Κίνα που απέστειλε υλικό όσο και τους υπόλοιπους δωρητές

Κάλεσε τέλος τους πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά διοικητική τεχνική και όποια άλλη υποστήριξη είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της επιδημίας.