Απίστευτο, ο Κ. Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της Σ. Ζαχαράκη

Απίστευτο, ο Κ. Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της Σ. Ζαχαράκη

Τη σύλληψη, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Σοφίας Ζαχαράκη ζήτησε ο εκδότης της εφημερίδας Documento Κώστας Βαξεβάνης καταθέτοντας μήνυση σε βάρος της, γεγονός το οποίο προκάλεσε την αντίδραση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που κάνει λόγο για «βαρύ πλήγμα» στη Δημοκρατία «από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Η Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι πρόκειται «μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης» καθώς «ο κατ' εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου».

«Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής» σημειώνει η Ν.Δ. τονίζοντας ότι αυτό συμβαίνει «τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Ας γνωρίζουν οι θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να δειλιάσει κανείς» προστίθεται, ενώ η ανακοίνωση σε υψηλούς τόνους καταλήγει αναφέροντας πως «ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη  ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Ζαχαράκη δεν είναι βουλευτής και συνεπώς δεν καλύπτεται από τη βουλευτική ασυλία, ενώ απορίας άξιο είναι γιατί ο κ. Βαξεβάνης επέλεξε να καταθέσει μήνυση, εντός μάλιστα του προβλεπόμενου χρόνου του αυτοφώρου προκειμένου να συλληφθεί η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., κάτι το οποίο δεν έχει κάνει στο παρελθόν σε ακόμα πιο «σκληρές» περιπτώσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η αστυνομία μετέβη δύο φορές στα γραφεία του κόμματος προκειμένου να συλλάβει την κ. Ζαχαράκη η οποία όμως απουσίαζε, αλλά με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη έφτασε στα γραφεία της Ν.Δ. όπου και παραμένει.

Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επικοινώνησε τηλεφωνικά με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ολγα Γεροβασίλη, υπό την ιδιότητά της ως πολιτικής προϊσταμένης της Αστυνομίας και την ενημέρωσε ότι η καταζητούμενη από την ΕΛ.ΑΣ. αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Σοφία Ζαχαράκη βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος για την περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση την αναζητεί.

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Κυρ. Μητσοτάκη το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «Η προσπάθεια εμπλοκής της κυβέρνησης στη διένεξη ενός ιδιώτη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον ατυχής».

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία απαντώντας τονίζει ότι «ο Κώστας Βαξεβάνης δεν είναι ένας απλός ιδιώτης, αλλά ο βραχίονας λάσπης της κυβέρνησης»

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι «σε ένα κράτος δικαίου η πολιτική κρίση δεν ποινικοποιείται», προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει προηγούμενο στην Μεταπολιτευτική ιστορία, η αστυνομία να επιχειρεί να συλλάβει την εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Καταλήγοντας μάλιστα, η Ν.Δ. παραπέμπει «την κ. Γεροβασίλη σε ένα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα» και στο οποίο «ο "ιδιώτης" Βαξεβάνης πανηγυρίζει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά με όλη την παρέα του Μαξίμου».

Το βίντεο στο οποίο αναφέρεται η ΝΔ: