Αλ. Τσίπρας: Πλατύ κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις

Αλ. Τσίπρας: Πλατύ κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις

Πλατύ κάλεσμα θα απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, κόμματα, συλλογικότητες, αλλά και πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως στόχος είναι η δημιουργία «ενός ευρύτατου μετώπου, μιας ευρύτατης συμπαράταξης, προκειμένου να αποτραπεί ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών η άνοδος, η επέλαση στην Ευρώπη της ακροδεξιάς».

«Η πρόταση είναι ειλικρινής», τόνισε ο κ. Τσίπρας. «Απευθύνεται σε όλους όσοι αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο και αναγνωρίζουν ως μέγιστο διακύβευμα της εποχής την αναχαίτιση της ανόδου της ακροδεξιάς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και την αντιμετώπιση των νεοφιλελεύθερων επιλογών, και νεοφιλελεύθερων πολιτικών», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για ένα ευρύτατο προοδευτικό μέτωπο.

Κληθείς να απαντήσει αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές τον Μάιο, ο κ. Τσίπρας αρκέστηκε να απαντήσει πως «έχουμε ευρωπαϊκές εκλογές 26 Μαΐου και αυτοδιοικητικές εκλογές την ίδια μέρα». 

 

Σημειώνεται πως η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε σήμερα υπό τον Αλέξη Τσίπρα ώστε να συζητηθούν τα πρώτα συμπεράσματα από το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά και αφετέρου θα τεθούν οι προτεραιότητες αναφορικά με τις ευρωεκλογές.

Στο μεταξύ, κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο της συνεδρίασης, τόνισαν πως «Δεν υπάρχει θέμα λίστας», ξεκαθαρίζοντας ότι οι ευρωεκλογές θα γίνουν κανονικά με «σταυρό».