Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, 09:58
Τελευταία ενημέρωση: 16:16

-A +A

Ο George Soros μεταφέρει 18 δισ. στο φιλανθρωπικό του ίδρυμα για να γλιτώσει φόρους

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, 09:58
Τελευταία ενημέρωση: 16:16
Ο George Soros μεταφέρει 18 δισ. στο φιλανθρωπικό του ίδρυμα για να γλιτώσει φόρους
-A +A

Ο George Soros φέρεται να έχει μεταφέρει τα τελευταία χρόνια κάπου 18 δισ. δολάρια στο φιλανθρωπικό του ίδρυμα, το Open Society Foundations, προκειμένου να αποφύγει την καταβολή φόρων ύψους πολλών δισ. προς το αμερικανικό δημόσιο. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, ο 84χρονος πλέον παγκοσμίου εμβέλειας διαχειριστής κεφαλαίων και ιδρυτής του Soros Fund Management -ο οποίος έγινε γνωστός και ως φονιάς της στερλίνας» το 1992- μεταφέρει συστηματικά κεφάλαια, μετά την απόφαση που είχε λάβει το Κογκρέσο το 2008 να καταργήσει τις φοροαπαλλαγές για τους διαχειριστές κεφαλαίων.

Με βάση εκείνη την απόφαση, τους είχε δοθεί διορία μίας δεκαετίας, δηλαδή ως τις 31 Δεκεμβρίου 2017, για να επαναπατρίσουν τα κεφάλαια που έχουν τοποθετήσει στους αποκαλούμενους «παραδείσους», καταβάλλοντας φυσικά τον αντίστοιχο φόρο. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το συνολικό ποσό που οι διαχειριστές κεφαλαίων έχουν τοποθετήσει στους «παραδείσους» ανέρχεται σε πάνω από 100 δισ. δολάρια. Στην περίπτωση δε επαναπατρισμού τους, θα όφειλαν να καταβάλλουν φόρο της τάξης του 39,6%. Προκειμένου δε να το αποφύγουν, πολλοί από αυτούς, του Soros συμπεριλαμβανομένου, καταφεύγουν στη λύση της φιλανθρωπίας και των δωρεών, που εκπίπτουν της φορολόγησης.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα