Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, 00:03

-A +A

Κοντρόλ στο διαβήτη με την Taste Control

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, 00:03
Κοντρόλ στο διαβήτη με την Taste Control
-A +A

Όταν η προσωπική εμπειρία γίνεται αφορμή και έμπνευση μιας επιχειρηματικής ιδέας και καινοτόμων υπηρεσιών ή προϊόντων, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι η δημιουργία μιας εταιρείας με όραμα και προοπτικές.

Αυτή ήταν η διαδικασία δημιουργίας και της εταιρείας Taste Control Diabetes, που αποτελεί μια καινοτόμα επιχείρηση, η οποία προήλθε από την ανάγκη δημιουργίας μία υπηρεσίας απόλυτα προσανατολισμένης στις διατροφικές ανάγκες των διαβητικών, αλλά και των ανθρώπων που ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν τους επιτρέπει να ακολουθούν σωστή και υγιεινή διατροφή. Μια εταιρεία που εμμένει να διατηρεί την ποιότητα και τη γεύση στη διατροφή των ανθρώπων που πάσχουν ή απειλούνται από τον Σακχαρώδη Διαβήτη και διευκολύνει την καθημερινή τους ζωή.

«Στην πόρτα σας»

Η Taste Control Diabetes αποτελεί την πρώτη επιχείρηση στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη (η αγορά της Αμερικής ακόμη ερευνάται) που ενώνει την ιδέα του υγιεινού γεύματος με τη σωστή διατροφή για τον έλεγχο του Σακχαρώδη Διαβήτη με έναν πραγματικά καινοτόμο τρόπο ο οποίος στηρίζεται σε κλινική μελέτη και υποστηρίζεται από επιστημονικούς συνεργάτες και το κυριότερο… «έρχεται στην πόρτα σας».

Για να φθάσει η υπηρεσία «στην πόρτα σας», αρκεί η επικοινωνία του πελάτη με την εταιρεία, την οποία ακολουθεί επίσκεψη διαιτολόγου στον χώρο του, επιλογή διατροφικού προγράμματος και μενού που διαμορφώνεται ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις του και τέλος ξεκινά η αποστολή των γευμάτων στον χώρο επιλογής του πελάτη.

Η υπηρεσία διαφοροποιείται από άλλες εταιρείες που στέλνουν έτοιμα γεύματα στον χώρο εργασίας ή στο σπίτι, καθώς η Taste Control Diabetes αποτελεί μία καινοτόμα υπηρεσία που προέκυψε από την ανάγκη διαμόρφωσης και παροχής έτοιμων γευμάτων και διαιτολογίων, απόλυτα προσανατολισμένων στις διατροφικές ανάγκες των διαβητικών ατόμων και των υποπληθυσμών με διαταραχές ρύθμισης των επιπέδων σακχάρου αίματος.

ΚΑΝΤΕ «ΚΛΙΚ» ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το συγκριτικό της πλεονέκτημα είναι ο κλινικός έλεγχος και η ερευνητική πιστοποίηση της αποτελεσματικότητας αυτών των γευμάτων στη βελτίωση των επιπέδων σακχάρου διαβητικών ασθενών.

Έτσι, αποτελεί την πρώτη υπηρεσία στον χώρο παροχής έτοιμων γευμάτων που πραγματοποίησε κλινική μελέτη υπό την αιγίδα του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, με στόχο να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και διατροφής των διαβητικών ατόμων.

Η ιστορία πίσω από την υπηρεσία

«Δημιουργήσαμε την υπηρεσία Taste Control Diabetes, που παρέχει ειδικά σχεδιασμένα γεύματα τα οποία απευθύνονται τόσο σε άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη, όσο και σε άτομα με προδιάθεση για Σακχαρώδη Διαβήτη και αυξημένο σωματικό βάρος», σημειώνει στο Liberal ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Βασίλης Στενιώτης (φωτ. αριστερά), που με την αδελφή του Ελένη Στενιώτη (φωτ. δεξιά) συνέλαβαν την αρχική ιδέα. «Βασικός στόχος μας και όραμα μας είναι να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, να επικοινωνήσουμε σε συνεργασία με επιστημονικά κατάλληλα καταρτισμένους συνεργάτες την αξία της σωστής υγιεινής διατροφής και να δώσουμε μια εναλλακτική διατροφική πρόταση που να ανταποκρίνεται στο σύγχρονο τρόπο ζωής», σημειώνει ο ίδιος.

Οι δύο, νέοι έχοντας την εμπειρία της μητέρας τους, Κυριακής Στενιώτη (φωτ.), που το 2007 ανακάλυψε ότι έπασχε από διαβήτη και τη δυσκολία που αντιμετώπιζε εκτός σπιτιού να ακολουθήσει μια ορθή διατροφή, σκέφτηκαν τη δημιουργία της σημερινής Taste Control Diabetes.

Από τη σύλληψη της ιδέας ο δρόμος ήταν μακρύς και ανηφορικός. Το 2013 ξεκίνησαν κλινικές μελέτες στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών με 24 εθελοντές, γιατρούς, νοσηλευτές και με εργαλείο τις «μοναδικές» συνταγές, της μητέρας τους, Κυριακής Στενιώτη. Τα αποτελέσματα από τη μελέτη του Πανεπιστημίου ήρθαν το 2015, δίνοντας ουσιαστικά στους δύο νέους το «πράσινο φως» να προχωρήσουν στη δημιουργία της υπηρεσίας

Η υπηρεσία απευθύνεται σε:

  • Άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη
  • Άτομα σε προδιαβητικό στάδιο τα οποία επιθυμούν να χάσουν βάρος ή/και να ακολουθήσουν ένα διαιτολόγιο ελέγχου των επιπέδων σακχάρου τους
  • Σε γυναίκες με Σακχαρώδη Διαβήτη Kύησης
  • Υγιή άτομα που επιδιώκουν είτε την επίτευξη υγιούς σωματικού βάρους, είτε την υιοθέτηση ενός σωστού και υγιεινού τρόπου διατροφής.

Όντας η μοναδική εταιρεία που παρασκευάζει, συσκευάζει και διανέμει καθημερινά έτοιμα γεύματα, ειδικά διαμορφωμένα και κλινικά ελεγμένα, τα οποία ενσωματώνονται σε ημερήσια διαιτολόγια, καταρτισμένα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο για άτομα με διαβήτη, η Taste Control Diabetes δημιουργεί μια νέα κατηγορία στις επιχειρήσεις σίτισης.

Τα γεύματα και η… καταγωγή τους

Τα ειδικά σχεδιασμένα γεύματα παράγονται από αρίστης ποιότητας πρώτες ύλες, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στην προαγωγή του αισθήματος του κορεσμού. Παράλληλα είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα, παρέχοντας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά στο πλαίσιο μίας ισορροπημένης διατροφής.

ΚΑΝΤΕ «ΚΛΙΚ» ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τα γεύματα αυτά έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και για την εύκολη ένταξη στην καθημερινή διατροφή των πελατών έχουν ενταχθεί σε ειδικά καταρτισμένα ημερήσια διαιτολόγια τα οποία παρέχουν:

  • Πέντε διαφορετικά επίπεδα θερμίδων για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες διαφορετικών ατόμων. Στοχεύοντας στην εξατομίκευση των γευμάτων σύμφωνα με τις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά των πελατών της, η υπηρεσία Taste Control Diabetes καθοδηγεί τον κάθε ένα ξεχωριστά σχετικά με το ποιο επίπεδο θερμίδων είναι κατάλληλο για αυτόν, επιλέγοντας από διαιτολόγια που παρέχουν από 1.200 έως 2.500 θερμίδες την ημέρα.
  • Τρία διαφορετικά επίπεδα υδατανθράκων, λαμβάνοντας υπόψη και την τυχόν αντιδιαβητική αγωγή που ακολουθεί κάποιος.

Παράλληλα, για κάθε γεύμα έχει γίνει καταμέτρηση και παρέχεται η πληροφόρηση για τα ακριβή γραμμάρια των υδατανθράκων που περιέχουν, ώστε να προσαρμόζεται κατάλληλα η αντιδιαβητική αγωγή όταν υπάρχει ανάγκη.

Η Taste Control Diabetes και οι στόχοι

Στόχος για την επόμενη μέρα της Taste Control Diabetes «είναι η διατήρηση της καινοτομίας και η επέκταση των υπηρεσιών μας σε νέους τομείς μέσα από τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών μας. Σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζουμε την υλοποίηση περισσότερων κλινικών ερευνών, ώστε να εμπλουτίζουμε διαρκώς τις γνώσεις μας απέναντι στις απαιτήσεις των διαβητικών ασθενών, σημειώνει ο Βασίλης Στενιώτης.

«Το όραμά μας είναι να αποτελέσουμε την επιλογή για εκείνους που εκτιμούν την υγιεινή διατροφή και θέλουν να την εντάξουν στην καθημερινότητά τους με οικονομικό τρόπο, έχοντας διασφαλισμένα αποτελέσματα, διατηρώντας παράλληλα τη γεύση και την ποιότητα στη ζωή τους», τονίζει ο ίδιος.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα