Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019, 17:38
Τελευταία ενημέρωση: 19:18

-A +A

Αξιωματούχος Ευρωζώνης: Η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει τους όρους για το €1 δισ.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019, 17:38
Τελευταία ενημέρωση: 19:18
Αξιωματούχος Ευρωζώνης: Η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει τους όρους για το €1 δισ.
-A +A

Δεν έχουν εκπληρωθεί ακόμα οι προϋποθέσεις προκειμένου να εγκριθεί η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ, καθώς παραμένουν «ανοιχτά» σημεία που αφορούν κυρίως το νέο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος αξιωματούχος ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup της επόμενης Παρασκευής 5 Απριλίου στο Βουκουρέστι, σημείωσε πως «εναπόκειται στους θεσμούς να πουν εάν έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αυτό. Αλλά υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος». 

Ερωτηθείς για τη διαδικασία που θα ακολουθήσει εάν δεν καταστεί δυνατή η εκταμίευση σε αυτό το Eurogroup, ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης είπε πως η απόφαση θα ληφθεί όποτε εκπληρωθούν όλες οι προϋποθέσεις, στην αντίστοιχη συνεδρίαση.

Δεδομένου ότι για τον Ιούνιο είναι προγραμματισμένη η εκταμίευση της επόμενης δόσης από την επιστροφή των κερδών των Κεντρικών Τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα, ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι, αν δεν έχει ληφθεί απόφαση μέχρι τότε, θα μπορούσαν να συνδυαστούν οι δύο δόσεις, ωστόσο, εκτίμησε ότι αυτό «δεν το κάνει πιο εύκολο», καθώς θα υπάρχουν νέες προϋποθέσεις.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα