Ζητούν παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Ζητούν παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Τουλάχιστον 1.100 πρώην υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου δικαιοσύνης των ΗΠΑ ζητούν με ανοικτή επιστολή τους την παραίτηση του Ουίλιαμ Μπάρ. 

Πρώην ομοσπονδιακοί εισαγγελείς και πρώην στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θεωρούν απαράδεκτο το χειρισμό του Μπαρ στην υπόθεση του Ρότζερ Στόουν, συμμάχου και συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ.

Σημειώνεται ότι προ ημερών, τέσσερις δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη του καταδικασθέντος συμβούλου του προέδρου Τραμπ, Ρότζερ Στόουν, παραιτήθηκαν μετά την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να μειώσει δραστικά την προτεινόμενη ποινή του κατηγορουμένου.

Ο Γουίλιαμ Μπαρ, με συνέντευξή του στο δίκτυο ABC εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για την συνήθεια του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να χρησιμοποιεί το Twitter σχολιάζοντας την εξέλιξη υποθέσεων που βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης. Εν τούτοις, η δήλωση αυτή δεν έπεισε τους υπογράφοντες την επιστολή οι οποίοι έκαναν λόγο για «κίνηση εντυπωσιασμού αφού οι πράξεις του Μπαρ μιλούν δυνατότερα από τα όσα λέει».