Ζητάει παρέμβαση Τροχαίας και Εισαγγελίας για τις αφίσες Τσίπρα
Γ. Πατούλης

Ζητάει παρέμβαση Τροχαίας και Εισαγγελίας για τις αφίσες Τσίπρα

Παρέμβαση της Τροχαίας Αττικής και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για την παράνομη αφισορύπανση ζητάει ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ενώ έστειλε και σχετική επιστολή προς τους δήμους του Λεκανοπεδίου να προχωρήσουν στις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες.

Αφορμή κατά τον κ. Πατούλη στάθηκε το νέο κρούσμα παράνομης αφισοκόλλησης- αφισορύπανσης. Όπως είχε καταγγείλει από την Πέμπτη σε διάφορα σημεία έχουν τοποθετηθεί αφίσες που απεικονίζουν τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και διαφημίζουν ομιλία του. Το θέμα μάλιστα πυροδότησε και αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων.

Όπως επισημαίνει ο περιφερειάρχης προς τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής και την Εισαγγελία από την «παράνομη αφισοκόλληση- αφισορύπανση προκύπτει και σπουδαίος κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα, ακόμα και για τη ζωή, συμπολιτών μας» και για το λόγο καλεί τις αρχές (Τροχαία και Εισαγγελία) να προβούν σε άμεσες και κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, ενέργειες.

Παράλληλα, στην επιστολή προς τους δήμους ο κ. Πατούλης στην επιστολή του καλεί να προχωρήσουν «την αποξήλωση των προαναφερόμενων αφισών και την επιβολή των οριζομένων στο νόμο κυρώσεων σε βάρος κάθε υπαιτίου». Όπως αναφέρει οι αφίσες έχουν τοποθετηθεί σε ιστούς ηλεκτροφωτισμού σχεδόν σε όλο το μήκος των οδικών αξόνων του πρωτεύοντος αστικού οδικού δικτύου.

Ενδεικτικά αναφέρει τις περιπτώσεις της Π. Ράλλη από στρατόπεδο Ρουφ μέχρι τον Κηφισό, τις Λ. Αθηνών και Θηβών στη διασταύρωση με τους παράπλευρους της Γέφυρας, τον Κηφισό και την Ιερά Οδό στη διασταύρωση και κάτω από τη Γέφυρα και το σημείο Κηφισού και Κωνσταντινουπόλεως.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παραβιάζει το νόμο εις βάρος του περιβάλλοντος αλλά και της ασφάλειας των πολιτών. Είναι αναγκαία η παρέμβαση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να μπει επιτέλους ένα τέλος στο απαράδεκτο αυτό φαινόμενο» επανέλαβε ο περιφερειάρχης παραπέμποντας και στη βασική δέσμευση του από την προεκλογική ακόμη περίοδο για αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών αφισών τόσο κυρίως για την ασφάλεια των πολιτών, οδηγών και πεζών, όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος.

«Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων και των αρμοδιοτήτων μου, ως Περιφερειάρχη Αττικής και ειδικότερα το 3ο δεκαήμερο μηνός Σεπτεμβρίου 2019, στο διοικητικά όρια της Περιφέρειας Αττικής αποξηλώθηκαν 3.551 λάβαρα και αφίσες, που είχαν αναρτηθεί σε ιστούς ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης, επί συνολικού μήκους οδικού δικτύου 275 χιλιομέτρων και έγινε καθαρισμός 3.575 ιστών ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης, από σχοινιά και ταινίες που είχαν χρησιμοποιηθεί για την ανάρτηση των παράνομων αυτών διαφημιστικών αφισών, λαβάρων κ.λπ.» σημειώνει ο κ. Πατούλης.

«Το σοβαρό αυτό έργο ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, με την συμμετοχή, βεβαίως, των οικείων Δήμων και της Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής και γνωστοποιήσαμε ότι δεν θα επιδείξουμε, στο μέλλον, καμία ανοχή σε όσους απειλούν τις ζωές των συμπολιτών μας και ρυπαίνουν το περιβάλλον, ότι είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε το πρόσωπο της Αττικής και ότι αυτό θα το αποδεικνύουμε καθημερινά με πράξεις» υποστηρίζει.