Ζητάει εξηγήσεις από τον Μασκ για την υπαναχώρηση στην εξαγορά του Twitter
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ΗΠΑ

Ζητάει εξηγήσεις από τον Μασκ για την υπαναχώρηση στην εξαγορά του Twitter

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από τον Έλον Μασκ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ένα tweet που σχετίζεται με την εξαγορά ύψους 44 δισ. Δολαρίων του Twitter, στο οποίο γνωστοποίησε ότι αποσύρεται από την εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Μέσω επιστολής ζητά από τον γνωστό δισεκατομμυριούχο διευκρινήσεις σχετικά με τις αναρτήσεις του στην πλατφόρμα της Twitter όπου γνωστοποιούσε πως δεν θα προχωρήσει στην εξαγορά της εταιρείας.

Ως γνωστόν, το Twitter έχει ήδη καταθέσει αγωγή κατά του Μασκ, λέγοντας πως ο ίδιος μετά τη σύναψη μιας δεσμευτικής συμφωνίας συγχώνευσης, τώρα «αρνείται να τηρήσει τις υποχρεώσεις του προς το Twitter και τους μετόχους του επειδή η συμφωνία που υπέγραψε δεν εξυπηρετεί πλέον τα προσωπικά του συμφέροντα».

«Ο Μασκ προφανώς πιστεύει ότι ο ίδιος -σε αντίθεση με τις άλλες πλευρές που υπάγονται στο νόμο περί επιχειρηματικών συμφωνιών του Ντέλαγουερ- είναι ελεύθερος να αλλάξει άποψη, να μετατρέψει σε σκουπίδια την χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας, να διαταράξει τη λειτουργία της και να αποχωρήσει», αναφέρεται στο κείμενο της μήνυσης.

Ο Μασκ υπαναχώρησε από τη συμφωνία, ισχυριζόμενος ότι το Twitter δεν τήρησε τους όρους του συμβολαίου, καθώς δεν αποκάλυψε πληροφορίες που θα έπρεπε να έχει και προέβη σε απολύσεις χωρίς την έγκρισή του.

Το Twitter απάντησε ότι έχει συμμορφωθεί με τους όρους της συμφωνίας και ισχυρίστηκε ότι ο Μασκ προσπαθεί απλώς να υποχωρήσει τώρα που οι συνθήκες της αγοράς έχουν αλλάξει.