Τρίτη 7 Απριλίου 2020, 18:24

Αλέξανδρος Διαμάντης
-A +A

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά σύγκληση της Επ. Θεσμών και Διαφάνειας για τα 11 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ 

Τρίτη 7 Απριλίου 2020, 18:24
Ζητά σύγκληση της Επ. Θεσμών και Διαφάνειας για τα 11 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ 

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα προκειμένου να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να ενημερωθούν τα μέλη της για τα κονδύλια που -όπως υποστηρίζει- διοχετεύθηκαν προς τα ΜΜΕ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν πρόκειται μόνο για αυτονόητο κοινοβουλευτικό έλεγχο, αλλά και για μείζον ζήτημα Δημοκρατίας. Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στην ενίσχυση των Μέσων, ώστε τα όλα τα κόμματα αλλά και οι φορολογούμενοι να γνωρίζουν ποιος παίρνει και τι», αναφέρουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Παράλληλα, ισχυρίζονται ότι ναι μεν η ενίσχυση των Μέσων που διατηρούν εργαζόμενους και δημοσιογράφους εν μέσω κρίσης και καθίζησης των διαφημιστικών εσόδων από τα περιοριστικά μέτρα είναι μία διαδικασία αναγκαία, αλλά κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ αυτό είναι ανεξάρτητο από την ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με τον κορονοϊό.

«Αυτό όμως δε μπορεί να αποτελεί πρόσχημα για τη χρηματοδότηση φιλικών στην κυβέρνηση ανύπαρκτων ιστοσελίδων και εφημερίδων, σε βάρος τόσο των φορολογουμένων πολιτών όσο και των ίδιων των Μέσων», προσθέτουν χαρακτηριστικά. 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 30 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα