Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, 17:56

-A +A

Ζητά πληροφορίες για τους προστατευόμενους μάρτυρες από τις ΗΠΑ

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, 17:56
Ζητά πληροφορίες για τους προστατευόμενους μάρτυρες από τις ΗΠΑ
-A +A

Να ενημερωθούν αν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis έχουν πάρει χρήματα ή αν προσδοκούν να πάρουν για την κατάθεσή τους, ζητούν οι αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου με έγγραφο τους προς τις αμερικανικές αρχές. Αν αποδειχθεί ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν καταθέσει προκειμένου να λάβουν χρηματικό αντάλλαγμα, τότε δεν μπορεί να βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας.

Ειδικότερα, κατόπιν αιτήματος της Βουλής, οι δυο εισαγγελείς διαβιβάζουν σήμερα τα υπόλοιπα αντίγραφα της δικογραφίας για να συσχετιστούν στο φάκελο της προκαταρκτικής επιτροπής του Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με εισαγγελικούς κύκλους, μεταξύ των εγγράφων περιλαμβάνεται και έγγραφο των δυο αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου προς το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Με το έγγραφο, το οποίο έχει την έννοια της δικαστικής συνδρομής, οι δύο εισαγγελείς ζητούν να τους γνωστοποιήσουν όσο το δυνατό συντομότερα εάν για την υπόθεση της Novartis έχουν εξεταστεί από τις αμερικανικές υπηρεσίες οι τρεις προστατευόμενοι στην Ελλάδα μάρτυρες, εκ των οποίων ο ένας έπαψε να είναι σε καθεστώς προστασίας. Και σε καταφατική περίπτωση να αποσταλούν αντίγραφα των καταθέσεων τους, καθώς και να τους ενημερώσουν αν από τις καταθέσεις αυτές αποκόμισαν βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας χρηματικά οφέλη και ποια, ή αν προσδοκούσαν βασικώς τέτοια οφέλη.

Επίσης, ζητούν να τους γνωρίσουν εάν έχουν εξεταστεί για την ίδια υπόθεση άλλοι μάρτυρες εκτός των ανωτέρω Ελλήνων και σε θετική περίπτωση να τους στείλουν αντίγραφα των καταθέσεων αυτών. Τέλος, ζητούν να τους ενημερώσουν για την πορεία των ερευνών τους και ειδικότερα εάν αυτή έχει περατωθεί και σε θετική περίπτωση ποιο είναι αποτέλεσμα της.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα