Επιστολή Ιερώνυμου σε Μητσοτάκη: Ζητά άνοιγμα των ναών

Ζητά άνοιγμα των ναών

Το άνοιγμα των ναών ζητά με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, αφού σύμφωνα με όσα αναφέρει σε αυτή θα τηρούνται τα προληπτικά μέτρα που θα υποδείξουν οι ειδικοί. Πρόκειται για τη δεύτερη επιστολή του Αρχιεπισκόπου για το ίδιο αίτημα, καθώς είχε προηγηθεί αυτή προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ιερώνυμος απέστειλε την εν λόγω επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκης την περασμένη Πέμπτη

Στο μεταξύ, σήμερα Κυριακή, άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι στην επιστολή προς την υπουργό Παιδείας υποστηρίζεται ότι οι Εκκλησίες έμειναν κλειστές για το χρονικό διάστημα που έπρεπε το Πάσχα ενώ τώρα αρχίζει σταδιακά η επαναλειτουργία άλλων υπηρεσιών.

Οι ίδιες πληροφορίες προσέθεταν ότι ο Αρχιεπίσκοπος τηλεφώνησε στα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και τους διάβασε το περιεχόμενο της επιστολής. Οι Ιεράρχες ζητούν να ανοίξουν οι Ναοί για την λατρεία των πιστών χωρίς να υπάρχει θέμα συγχρωτισμού.

Μάλιστα, γινόταν λόγος για ενόχληση κάποιων Ιεραρχών από τη χθεσινή ανοιχτή συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, καθώς η κυβέρνηση αποδέχτηκε την εν λόγω πρωτοβουλία ενώ ωστόσο είχε απαγορεύσει την περιφορά του Επιταφίου. Ωστόσο το γεγονός αυτό έλαβε χώρα χθες, οπότε η επιστολή προς τον Πρωθυπουργό δεν είχε κάποια σχέση με την εκδήλωση της δημοφιλούς ερμηνεύτριας. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας ακόμη λόγος που ο Αρχιεπίσκοπος προέβη σε αυτή την ενέργεια είναι για να προλάβει μια τυχόν παράταση μέτρων, καθώς όπως είχε τονιστεί στην ανακοίνωση της ΔΙΣ της 1ης Απριλίου, η Αναστάσιμη παννυχίδα θα τελεστεί πανηγυρικά στους ναούς στην απόδοση της εορτής του Πάσχα τη νύχτα της 26ης προς 27ης Μαΐου.