8ος χρόνος, ημέρα 2476η
Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Ζελένσκι: Είμαι καλύτερα από ποτέ- «Fake news» τα περί νοσηλείας του στην εντατική

Ζελένσκι: Είμαι καλύτερα από ποτέ- «Fake news» τα περί νοσηλείας του στην εντατική
shutterstock

Ο Πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram από το γραφείο του σήμερα για να διαβεβαιώσει τους Ουκρανούς ότι είναι καλά μετά από αυτό που χαρακτήρισε «fake news» για την υγεία του από Ρώσους χάκερ.

Ο 44χρονος ηγέτης έκανε τα σχόλιά του την ίδια μέρα που το Κρεμλίνο διέψευσε επίσης «ψευδείς ειδήσεις» σύμφωνα με τις οποίες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν ήταν καλά.

Η ανάρτησή του στο Instagram εμφανίστηκε όταν μια ουκρανική εταιρεία μέσων ενημέρωσης είπε ότι χάκερ είχαν μεταδώσει ανυπόστατες φήμες για την υγεία του Ζελένσκι σε έναν από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της μετά από κυβερνοεπίθεση.

«Σήμερα, η Ρωσία κυκλοφόρησε περισσότερες ψευδείς ειδήσεις ότι το (ουκρανικό) κράτος δεν ελέγχεται από τον Πρόεδρο Ζελένσκι καθώς βρίσκεται στο νοσοκομείο ή μάλλον στην εντατική λόγω 'σοβαρής κατάστασης υγείας'», είπε ο Ζελένσκι. «Λοιπόν, εδώ είμαι στο γραφείο μου και δεν έχω νιώσει ποτέ τόσο καλά όσο τώρα», είπε, φορώντας ένα χακί μπλουζάκι.

"Και τα άσχημα νέα για αυτούς που κρύβονται πίσω από τέτοια fake news είναι ότι δεν είμαι μόνος. Είμαστε 40 εκατομμύρια (Ουκρανοί)".

Σε μια δε έμμεση αναφορά στην ηλικία του Πούτιν, πρόσθεσε: «Και με όλο τον σεβασμό για τα γηρατειά, τα 44 δεν είναι (σχεδόν) 70».

Πηγή: Reuters