Ζάκυνθος: Συνελήφθη αντιδήμαρχος για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων

Ζάκυνθος: Συνελήφθη αντιδήμαρχος για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων

Στη σύλληψη ενός αντιδημάρχου του Δήμου Ζακύνθου και εκπροσώπου γνωστής εταιρείας, στο κατάστημα που διατηρεί ο πρώτος, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, για παραβίαση των μέτρων κατά της πανδημίας, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zantereport.gr, στις 17.00 το απόγευμα και μετά από καταγγελία, άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου μπήκαν στο κατάστημα του αντιδημάρχου όπου υπήρχαν περί τα 15 άτομα, τα περισσότερα χωρίς μάσκες και χωρίς να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο και τον εκπρόσωπο της εταιρείας, πραγματοποιούσαν τηλεοπτικό γύρισμα.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον αντιδήμαρχο καθώς είναι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος το οποίο και άνοιξε παράνομα και τον εκπρόσωπο της εταιρείας, ο οποίος φέρεται να είναι ο διοργανωτής των γυρισμάτων και τους επέβαλαν και τα αντίστοιχα πρόστιμα. Στους υπόλοιπους που βρίσκονταν στον χώρο, βεβαιώθηκαν πρόστιμα για την μη τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Ο αντιδήμαρχος και ο εκπρόσωπος της εταιρείας, κρατούνται στο αυτόφωρο και αναμένεται αύριο να απολογηθούν στον εισαγγελέα, αναφέρει το τοπικό μέσο ενημέρωσης, ενώ - όπως επισημαίνει - το τηλεοπτικό συνεργείο ήταν νομότυπο καθώς είχε όλες τις απαραίτητες άδειες για το γύρισμα, ενώ τα μέλη του φορούσαν μάσκες και τηρούσαν τα μέτρα κατά του κορονοϊού, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους.