8ος χρόνος, ημέρα 2394η
Κυριακή, 22 Μαΐου 2022

Ζάεφ: Η Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα να είμαστε Μακεδόνες από τη Β. Μακεδονία

Ζάεφ: Η Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα να είμαστε Μακεδόνες από τη Β. Μακεδονία

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών μίλησε σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της Βόρειας Μακεδονίας ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ, σημειώνοντας ότι με την υπογραφή της «το πρόβλημα έγινε λύση, η σύγκρουση συνεργασία και η εχθρότητα συμμαχία» και ισχυρίστηκε πως «η Ελλάδα τελικά δεν έχει πρόβλημα με το γεγονός ότι είμαστε Μακεδόνες από τη Βόρεια Μακεδονία».

Σύμφωνα με το σκοπιανό ειδησεογραφικό μέσο vecer.mk, που αναδημοσιεύει σημεία της συνέντευξή του που παραχώρησε στην εφημερίδα «Βραδινή» της Βόρειας Μακεδονίας ο Ζάεφ υποστήριξε τα παραπάνω και σημείωσε πως «πριν το 2018 ήμασταν γείτονες που δεν ακούγονταν, που δεν επικοινωνούσαν και είχαν εχθρική στάση μεταξύ τους», αλλά τώρα «είμαστε γείτονες, που είναι μαζί στο ΝΑΤΟ, που υποστηρίζουν και προστατεύουν ο ένας τον άλλον, οι εταιρείες των δύο χωρών συνεργάζονται περισσότερο από πριν».

«Σας καλώ, όλους όσοι θα διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη, βάλτε το δεξί σας χέρι στην καρδιά σας και απαντήστε σε αυτές τις ερωτήσεις, όπως το κάνω αυτή τη στιγμή. Λέω: άξιζε τον κόπο; Και λέω ότι αξίζει τον κόπο», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνεργασία μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας είναι σε αρκετά υψηλό επίπεδο. Σημείωσε ότι «υπάρχουν σημεία όπου υπάρχει συνεργασία και πρόοδος πολύ γρήγορη, υπάρχουν και σημεία όπου η συνεργασία γίνεται σε μέτριους ρυθμούς», υπογραμμίζοντας ότι η πρόοδος είναι εμφανής και δεν υπάρχει οπισθοδρόμηση.

«Είδαμε τους πρωθυπουργούς Κοβάτσεφσκι και Μητσοτάκη τις προάλλες στους Δελφούς για μια κοινή, εποικοδομητική φιλική συνάντηση. Είμαι πεπεισμένος ότι οι πολίτες και οι πολιτικές δυνάμεις, που θέλουν φιλία και συνεργασία, αντί για απομόνωση και σύγκρουση, είναι πολύ πιο πολυάριθμοι και κυρίαρχοι σε σύγκριση με αυτούς που είναι αντίθετοι», ανέφερε.

Να σημειωθεί ότι ο Ζάεφ είναι καλεσμένος να παρευρεθεί αύριο, Πέμπτη, στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.