Ζαχάροβα: H Δύση να λάβει σοβαρά την προειδοποίηση ότι δεν θα μείνουν αναπάντητα τα χτυπήματα στη Ρωσία

Ζαχάροβα: H Δύση να λάβει σοβαρά την προειδοποίηση ότι δεν θα μείνουν αναπάντητα τα χτυπήματα στη Ρωσία

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας προειδοποίησε πως οι δυτικές χώρες θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη όταν η Μόσχα λέει ότι θα απαντήσει για τα χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος ενώ για τα γεγονότα στην Υπερδνειστερία είπε πως κάποιοι προσπαθούν να σύρουν σε πόλεμο την περιοχή.

Οι δυτικές χώρες καλούν ανοιχτά την Ουκρανία να επιτεθεί στη Ρωσία, δήλωσε την Πέμπτη η Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με το Reuters, προσθέτοντας ότι η Δύση θα πρέπει να λάβει στα σοβαρά τη Μόσχα όταν λέει ότι τα χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος θα οδηγήσουν σε απάντηση.

Συγκεκριμένα, η Ρωσία ανέφερε μια σειρά εκρήξεων στο νότιο τμήμα της χώρας και μια πυρκαγιά σε μια αποθήκη πυρομαχικών την Τετάρτη.

Όσον αφορά στην Υπερδνειστερία, το Κρεμλίνο θεωρεί πως τα πρόσφατα επεισόδια στην περιοχή της Υπερδνειστερίας ως «προσπάθεια να την παρασύρουν σε διένεξη».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ότι παρέδωσε πληροφορίες για τη θέση των ρωσικών και φιλορωσικών δυνάμεων στις δυτικές και ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, χωρίς πάντως να παρέχει στοιχεία για αυτό.

Είπε πάντως ότι οι ερευνητές από την αυτοαποκαλούμενη αποσχισθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, θα δώσουν πρόσθετες αποδείξεις.