Ζαχάροβα: Αποδίδει «κακία» στους Ευρωπαίους που δεν θέλουν ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Ζαχάροβα: Αποδίδει «κακία» στους Ευρωπαίους που δεν θέλουν ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Οι τοποθετήσεις της πλειονότητας των μεγάλων χωρών της ΕΕ κατά του καθεστώτος της Ουκρανίας ως υποψήφιας για ένταξη στην ένωση είναι «κακία» απέναντί ​​της. Αυτό δήλωσε την Τετάρτη η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, στον αέρα του ραδιοφώνου Sputnik, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass. 

 «Λοιπόν, αυτό είναι ύπουλο σε σχέση με την Ουκρανία. Υπόσχονταν την είσοδο της Ουκρανίας στις τάξεις τους κάθε χρόνο, έλεγαν κάθε χρόνο ότι «τώρα είσαι ένα ακόμη βήμα, άλλο μισό εκατοστό, ένα ακόμη χιλιοστό πιο κοντά στον στόχο», είπε ο διπλωμάτης, σχολιάζοντας τη δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι ότι σχεδόν όλες οι μεγάλες χώρες Η ΕΕ είναι κατά του καθεστώτος της Ουκρανίας ως υποψήφιας για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ζαχάροβα σημείωσε ότι «σήμερα, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας λέει ακριβώς αυτό που είχε πει ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς το 2013, ότι η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη να γίνει μέλος της ΕΕ και να ξεκινήσει την πρακτική ευρωπαϊκή ολοκλήρωση». 

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Ολέγκ Νικολαένκο, δήλωσε ότι η Ουκρανία αναμένει να λάβει το καθεστώς της υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιούνιο, με την υποστήριξη ευρωπαϊκών χωρών.

Ωστόσο, ο Εμανουέλ Μακρόν εδώ και εβδομάδες προειδοποίησε ότι η διαδικασία ένταξης μπορεί να πάρει ακόμα και 20 χρόνια