Ζαχαράκη: Αισιοδοξία για τον τουρισμό - Κινούμαστε στο 60% του 2019

Ζαχαράκη: Αισιοδοξία για τον τουρισμό - Κινούμαστε στο 60% του 2019

Την αισιοδοξία της για την πορεία του τουρισμού, ο οποίος κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα, εξέφρασε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη. Όπως είπε στο MEGA το πρωί της Δευτέρας, οι κρατήσεις και οι αφίξεις ανά εβδομάδα κινούνται ανοδικά. «Κινούμαστε στο 60% του 2019 έως τώρα. Είναι αισιόδοξα τα μηνύματα. Αρκεί να μην υπάρξει κάποια ανατροπή στο ζήτημα της μετάλλαξης Δέλτα» σημείωσε.

Η υφυπουργός Τουρισμού υπογράμμισε την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων προστασίας, τόσο ατομικά, όσο και από την αστυνομία και τους επιχειρηματίες, καθώς «δεν έχει περάσει ο ιός». Ταυτόχρονα, δεν ξεκαθάρισε αν θα υπάρξει οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων στα νησιά που είναι μια «ανάσα» από το κόκκινο, αν επιβληθεί lockdown.

«Δεν θα διστάσουμε να λάβουμε μέτρα»

 

«Ας δούμε τι θα συμβεί. Εάν η κατάσταση φτάσει στο μη περαιτέρω δεν θα διστάσουμε να λάβουμε μέτρα. Το σημαντικότερο μήνυμα που θέλει να εκπέμψει η Ελλάδα είναι το μήνυμα της ασφάλειας. Και στη Μύκονο επανερχόμαστε στην κανονικότητα. Οι κρατήσεις δεν επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό» υποστήριξε, λέγοντας ότι τα νησιά που είναι στο πορτοκαλί επιδημιολογικά οι αφίξεις είναι αυξημένες.

Σχετικά με τα ξενοδοχεία καραντίνας, δήλωσε ότι υπάρχει αυξημένος αριθμός ξενοδοχείων covid σε περιοχές με ιδιαίτερη ανάγκη όπως η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Μύκονος και η Αλόννησος. Τέλος, γνωστοποίησε πως σήμερα, αύριο, και μεθαύριο, όσοι βρίσκονται στο προσωρινό μητρώο δικαιούχων του «Τουρισμός για όλους», μπορούν να κάνουν ένσταση αν έχει απορριφθεί η αίτησή τους.