Ζ. Ζάεφ: Η Ελλάδα θα πρέπει να επικυρώσει τη συμφωνία έως τις 15 Ιανουαρίου

Ζ. Ζάεφ: Η Ελλάδα θα πρέπει να επικυρώσει τη συμφωνία έως τις 15 Ιανουαρίου

Τον «οδικό χάρτη» για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών στην πΓΔΜ έδωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, από τον οποίο προκύπτει ότι η ελληνική Βουλή θα χρειαστεί να την ψηφίσει έως τις 15 Ιανουαρίου του 2019.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Λονδίνου όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος για τα Δυτικά Βαλκάνια, ο κ. Ζάεφ ανέφερε τις πιθανές ημερομηνίες για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος προκειμένου να τοποθετηθούν οι πολίτες της χώρας για τη Συμφωνία, οι οποίες είναι οι 23η Σεπτεμβρίου, η 30η Σεπτεμβρίου ή 7η Οκτωβρίου. 

Στο σημείο αυτό, ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας ενημέρωσε ότι οι συνταγματικές αλλαγές στην πΓΔΜ θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, ο κ. Ζάεφ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το δημοψήφισμα θα είναι επιτυχές και εξήγησε ότι θα χρειαστούν από 90 έως 110 ημέρες μετά τη διενέργειά του προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες συνταγματικές αλλαγές.

Σχετικά με το ερώτημα που θα τίθεται στο δημοψήφισμα δεν τοποθετήθηκε αναλυτικά, ωστόσο ανέφερε ότι θα περιλαμβάνει θέση για τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.