Υπουργό Άμυνας «έχρισε» τον Τσίπρα ο Ν. Αναστασιάδης

Υπουργό Άμυνας «έχρισε» τον Τσίπρα ο Ν. Αναστασιάδης

Σε μια πρόβλεψη που προκάλεσε αμηχανία προχώρησε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, «χρίζοντας» τον Αλέξη Τσίπρα και υπουργό Άμυνας εκτός από υπουργό Εξωτερικών. «Εντός ολίγου ενδεχομένως ο Αλέξης να είναι και πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών και Άμυνας», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την τριμερή Σύνοδο Κορυφής στη Μπερ Σεβά, μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, ο Κύπριος Πρόεδρος αναφέρθηκε στη διττή ιδιότητα του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σχολιάζοντας πως: «Ε, είναι και πρωθυπουργός είναι και υπουργός Εξωτερικών».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον Έλληνα πρωθυπουργό που καθόταν δίπλα στον Μπ. Νετανιάχου και του είπε χαριτολογώντας: «Και εκ συμπτώσεως, ορθώς αναφέρεται από κάτω, ότι δεν είναι μόνο ο φίλος Μπένιαμιν, αλλά και ο Αλέξης».

«Εγώ δυστυχώς είμαι ένας απλός πρόεδρος, τα υπουργεία τα έχω αναθέσει σε άλλους, κάποιοι άλλοι τα αναλαμβάνουν. Εντός ολίγου ενδεχομένως ο Αλέξης να είναι και πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών και Άμυνας», είπε.

Από την πλευρά του ο Αλ. Τσίπρας απάντησε: «Εγώ τουλάχιστον δεν αισθάνομαι και τόσο άνετα με αυτό. Φαντάζομαι και ο Μπένιαμιν για λόγους ανάγκης το κάνει». «Πράγματι έχει μια ιδιαιτερότητα», σημείωσε ωστόσο ο πρωθυπουργός.