Yeni Safak: Η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση με τα Rafale

Yeni Safak: Η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση με τα Rafale

Με τίτλο: «Πρόκληση από δεύτερο χέρι: Η Αθήνα που παρέλαβε από τη Γαλλία τα Rafale, κλιμακώνει την ένταση» η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak κάνει λόγο για νέες προκλήσεις από την Ελλάδα, ιδιαίτερα μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τους και για δεκάδες παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου, μέσα σε 15 ημέρες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η Ελλάδα, ενοχλημένη από τη δραστηριότητα της Τουρκίας παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου στην Ουκρανία και ενοχλημένη από τους πρόσφυγες, στράφηκε σε νέες προκλήσεις, τονίζοντας ότι το θράσος της Αθήνας αποδίδεται στην αγορά 18 μαχητικών αεροσκαφών από τη Γαλλία, τα 12 εκ των οποίων ήταν μεταχειρισμένα.

Μάλιστα, προσθέτει ότι η επιθετική αυτή στάση της Ελλάδας προκαλεί την Τουρκία να παρέμβει αναφορικά με το θέμα της απάνθρωπης μεταχείρισης μεταναστών στο Αιγαίο που της κόστισε, όπως σημειώνει, την έγκριση του προϋπολογισμού της Frontex.

Στη συνέχεια το δημοσίευμα μιλά για κούρσα εξοπλισμών της χώρας μας εναντίον της Τουρκίας, σχολιάζοντας πως τα χρήματα του ελληνικού λαού επενδύθηκαν σε αμυντικές δαπάνες αγοράζοντας Rafale για τις παραβιάσεις.