7ος χρόνος, ημέρα 2188η
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

Ξυλοδαρμός στην ΑΣΟΕΕ: Τι είπε ο φοιτητής για την επίθεση που δέχθηκε

Ξυλοδαρμός στην ΑΣΟΕΕ: Τι είπε ο φοιτητής για την επίθεση που δέχθηκε
Eurokinissi

Για την επίθεση που δέχθηκε από τρία άτομα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο το απόγευμα της Τρίτης μίλησε ο φοιτητής Οδυσσέας Βλαχονικολός στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Όπως είπε, τον πλησίασαν τρεις άγνωστοι νεαροί και τον χτύπησαν με αφορμή τις δηλώσεις που είχε κάνει υπέρ της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Του είπαν «εσύ δεν είσαι αυτός που βγαίνεις στα κανάλια και λες ότι θέλεις την πανεπιστημιακή αστυνομία;».

Αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό του, ο φοιτητής κάλεσε την Αστυνομία ωστόσο έλαβε την απάντηση ότι δεν μπορούν να παρέμβουν σε χώρο εντός του πανεπιστημίου, όπου και έγινε η επίθεση.

Νωρίτερα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι επικοινώνησε με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη διαβεβαίωσαν ότι γίνονται όλες οι απαιτούμενες έρευνες.

ΚΕΦiΜ: Ως εδώ με τη βία στα πανεπιστήμια

«Ως εδώ! Η βία στα πανεπιστήμια να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποφασιστικά πριν θρηνήσουμε θύματα», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών - Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ) με αφορμή το περιστατικό ξυλοδαρμού του φοιτητή της ΑΣΟΕΕ από ομάδα τριών ατόμων που φέρονται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Το ΚΕΦiΜ επισημαίνει ότι λόγος της επίθεσης αποτέλεσε η θέση του φοιτητή υπέρ της λειτουργίας της πανεπιστημιακής αστυνομίας ακριβώς για την πρόληψη και αντιμετώπιση έκνομων περιστατικών «που υπονομεύουν την ελευθερία της έκφρασης και της διακίνησης ιδεών και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα φοιτητών και διδασκόντων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών έχει ως εξής:

«Για μια ακόμη φορά ένας νέος άνθρωπος που τόλμησε να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στα περιστατικά βίας στους πανεπιστημιακούς χώρους, δέχθηκε σήμερα επίθεση από τραμπούκους στο πανεπιστήμιό του.

Ο Οδυσσέας Βλαχονικολός, φοιτητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Πανελλήνιας Ανεξάρτητης Κίνησης Σπουδαστών (ΠάΝΚΣ) ξυλοκοπήθηκε πριν από λίγο από ομάδα τριών ατόμων που φέρονται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Κατά τρόπο ειρωνικό, η αφορμή της επίθεσης φαίνεται πως είναι το γεγονός ότι ο Οδυσσέας Βλαχονικολός υποστηρίζει τη λειτουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας ακριβώς για την πρόληψη και την αντιμετώπιση τέτοιων έκνομων περιστατικών που υπονομεύουν την ελευθερία της έκφρασης και της διακίνησης ιδεών και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα φοιτητών και διδασκόντων.

Το ΚΕΦίΜ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον Οδυσσέα και τονίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η βία στα πανεπιστήμια πρέπει να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά από τη σημερινή κυβέρνηση πριν θρηνήσουμε θύματα. Ο τραμπουκισμός δεν θα περάσει!».