Ξέρει ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις αν συνεχιστούν παρεμβάσεις σε εκλογές και κυβερνοεπιθέσεις
Μπάιντεν για Πούτιν

Ξέρει ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις αν συνεχιστούν παρεμβάσεις σε εκλογές και κυβερνοεπιθέσεις

Σαφές μήνυμα προς τη Μόσχα και συγκεκριμένα προς τον Β. Πούτιν, έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος λέγοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος γνωρίζει ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις, γνωρίζει ότι οι ΗΠΑ θα αναλάβουν δράση, εφόσον, συνεχιστούν οι κυβερνοεπιθέσεις κατά των ΗΠΑ και οι παρεμβάσεις στις εκλογικές διαδικασίες.

«Ας είναι ξεκάθαρο σε όλους, Πώς θα φαινόταν εάν οι ΗΠΑ ήταν σαφές για τον υπόλοιπο κόσμο ότι παρεμβαίνει ευθέως στις εκλογές τρίτων χωρών και όλοι το γνώριζαν; Πως θα ήταν εάν ήμασταν αναμεμειγμένοι στις δραστηριότητες στις οποίες έχει αναμειχθεί εκείνος; Απομειώνει την εικόνα μιας χώρας που προσπαθεί απεγνωσμένα να δείξει ότι διατηρεί τη θέση της ως μιας μεγάλη παγκόσμια δύναμη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε την έμφαση του που έδωσε στη διατήρηση και την υπεράσπιση των δημοκρατικών αξιών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Ρώσο ομόλογό του, στον οποίο ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να υπάρξει ένας νέος ψυχρός πόλεμος ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία.

«Είπα στον πρόεδρο Πούτιν ότι χρειαζόμαστε μερικούς βασικούς κανόνες που όλοι μπορούμε να τηρούμε», ανέφερε, προσθέτοντας: «Έκανα αυτό που ήρθα να κάνω».

«Ξεκαθάρισα στον πρόεδρο Πούτιν ότι η ατζέντα μου δεν είναι ενάντια στη Ρωσία ή σε οποιονδήποτε άλλο, είναι για τον αμερικανικό λαό. Η καταπολέμηση του κορονοϊού, η ανοικοδόμηση της οικονομίας μας και η αποκατάσταση σχέσεων σε όλο τον κόσμο, είναι οι προτεραιότητες μας», συμπλήρωσε. 

Ο Μπάιντεν συνέχισε λέγοντας: «Κανένας πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα μπορούσε να διατηρήσει την πίστη του στον αμερικανικό λαό εάν δεν μιλά για την υπεράσπιση των δημοκρατικών αξιών και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτά θα είναι πάντα στο τραπέζι».