Ξεπέρασαν τις 100 οι καταλήψεις - Τα κλειστά σχολεία και τμήματα λόγω κρουσμάτων

Ξεπέρασαν τις 100 οι καταλήψεις - Τα κλειστά σχολεία και τμήματα λόγω κρουσμάτων

«Κύμα» καταλήψεων στη σχολική κοινότητα, με περισσότερες από 100 εκπαιδευτικές μονάδες να έχουν κλείσει, με κύριο αίτημα των μαθητών να είναι να μην φορούν μάσκα, την ώρα που άλλα σχολεία και τμήματα αναστέλλουν τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Οι περισσότερες καταλήψεις εντοπίζονται σε Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Μαγνησία, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία και Καβάλα.

Στα αιτήματα των μαθητών, εκτός από το να μη φορούν μάσκα, συγκαταλέγονται και το να έχουν λιγότερους μαθητές οι αίθουσες αλλά και να καθαρίζονται καλά τα σχολεία τους. 

Σημειώνεται πως χθες μια 14χρονη μαθήτρια τραυματίστηκε στο γυμνάσιο Νέων Επιβατών, στη Θεσσαλονίκη, το οποίο τελεί υπό κατάληψη.H 14χρονη, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τραυματίστηκε όταν πήδηξε από κάγκελα.

Επιπλέον οι καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη προκάλεσαν την παρέμβαση εισαγγελέα. Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας ανηλίκων παρήγγειλε από την αστυνομία να σχηματιστεί δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας για τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη στο νομό Θεσσαλονίκης. Όπου διαπιστωθεί ότι υπάρχει συμμετοχή ενηλίκων σε κατάληψη σχολείου θα εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία για το ίδιο αδίκημα.

59 σχολεία και τμήματα κλειστά λόγω κρουσμάτων

Την ίδια στιγμή 59 σχολεία και τμήματα έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους μετά από κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε εκπαιδευτικές μονάδες.

Στην Περιφέρεια Πέλλας έχουν κλείσει όλα τα σχολεία. Η λίστα με τα σχολεία, η λειτουργία των οποίων αναστέλλεται -τμηματικά ή εν συνόλω- εξ αιτίας της πανδημίας του κορονοϊού βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου και ανανεώνεται ανά τακτά διαστήματα.

Δείτε ΕΔΩ τη λίστα