7ος χρόνος, ημέρα 2057η
Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021

Ξεπέρασαν τα 2 εκατ. οι πλήρως εμβολιασμένοι - Μεγάλη συμμετοχή των 20άρηδων

Ξεπέρασαν τα 2 εκατ. οι πλήρως εμβολιασμένοι - Μεγάλη συμμετοχή των 20άρηδων

Κάθε προσδοκία έχει ξεπεράσει η συμμετοχή των πολιτών της ηλικιακής ομάδας 18-30 ετών στην επιχείρηση «Ελευθερία», καθώς ήδη την πρώτη ημέρα που η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό με τα μονοδοσικά εμβόλια της Johnson & Johnson ήταν ανοιχτή, τα διαθέσιμα ραντεβού σχεδόν εξαντλήθηκαν. 

Σύμφωνα με το ertnews, τα περίπου 80.000 διαθέσιμα ραντεβού έγιναν ανάρπαστα μέσα σε λίγες μόνο ώρες, ενώ σε ορισμένες περιοχές της χώρας υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα εμβόλια για τους πολίτες της παραπάνω ηλικιακής ομάδας.

Υπενθυμίζεται πως η πλατφόρμα για ραντεβού άνοιξε το Σάββατο για τις ηλικίες άνω των 18 με εμβόλιο Johnson & Johnson, ενώ το βράδυ της Παρασκευής τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ηλικιών 30-34 ετών και με τα τέσσερα εμβόλια.

Σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους από την εταιρεία Johnson & Johnson αναμέναμε 220.000 δόσεις εμβολίων. Υπενθυμίζεται ότι με το εμβόλιο της εταιρεία Johnson & Johnson εμβολιάζονταν οι πολίτες άνω των 18 ετών που κατοικούν σε νησιά.

Ξεπέρασαν τα 2 εκατ. οι πλήρως εμβολιασμένοι

Το φράγμα των 2 εκατομμυρίων εμβολιασμένων και με τις δύο δόσεις ξεπέρασε η Ελλάδα το βράδυ του Σαββάτου, ισχυροποιώντας ακόμα περισσότερο το τείχος ανοσίας που δημιουργείται κατά της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, οι πλήρως εμβολιασμένοι συμπολίτες μας ανέρχονται σε 2.010.989, ενώ με την πρώτη δόση έχουν εμβολιαστεί 3.589.548 πολίτες όλων των ηλικιών.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των χορηγημένων δόσεων αγγίζει τα 5,5 εκατ., με την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού να ξεπερνάει πλέον το 20%.

Self test: Στα μέσα Ιουνίου σταματούν για τους πλήρως εμβολιασμένους

Σε περίπου 15 ημέρες αναμένεται να σταματήσουν να είναι υποχρεωτικά τα self test για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το θέμα έχει ήδη συζητηθεί στην επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Η απόφαση αυτή θα αφορά όσους έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορoνοϊού και αφού έχει περάσει το απαραίτητο διάστημα από τη δεύτερη δόση για την απόκτηση της απαραίτητης ανοσίας στον οργανισμό αλλά και όσους έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson

Ήδη τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19 στη χώρα μας με βάση το οποίο οι πλήρως εμβολιασμένοι τουρίστες θα έχουν πλήρη ελευθερία κινήσεων.