Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τα 14,08 εκατομμύρια τα κρούσματα παγκοσμίως

Ξεπέρασαν τα 14,08 εκατομμύρια τα κρούσματα παγκοσμίως

Περισσότερα από 14,08 εκατομμύρια  είναι πλέον τα κρούσματα από το νέο κορονοϊό σε όλο τον κόσμο, με τους νεκρούς να φθάνουν τους 595.459, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που σημειώνεται αύξηση 1 εκατομμυρίου περιπτώσεων σε λιγότερο από 100 ώρες.

Σημειωτέον πως κρούσματα από τον SARS-CoV-2, έχουν αναφερθεί σε περισσότερες από 210 χώρες και περιοχές μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στη Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019.

Η πρώτη περίπτωση αναφέρθηκε στην Κίνα στις αρχές Ιανουαρίου και χρειάστηκαν τρεις μήνες για να φτάσει το 1 εκατομμύριο περιπτώσεις. Χρειάστηκαν όμως μόλις τέσσερις ημέρες για να ανέλθει σε 14 εκατομμύρια περιπτώσεις από 13 εκατομμύρια που καταγράφηκαν στις 13 Ιουλίου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, με περισσότερες από 3,6 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, εξακολουθούν να βλέπουν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.  Τη Πέμπτη άλλωστε ανέφεραν περισσότερες από 77.000 νέα κρούσματα σε μια μέρα, ενώ η Σουηδία  αντίστοιχα ανέφερε 77.281 συνολικά κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας.

Στη Βραζιλία, περισσότερα από 2 εκατομμύρια άτομα έχουν βρεθεί θετικοί στο νέο κορονοϊό, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Μπολσονάρου, ενώ περισσότεροι από 76.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Η Ινδία,  πάλι, η μόνη άλλη χώρα με περισσότερα από 1 εκατομμύριο κρούσματα, αντιμετωπίζει κατά μέσο όρο περίπου 30.000 νέα κρούσματα κάθε μέρα την τελευταία εβδομάδα.

Να σημειωθεί πως η εν λόγω έρευνα-καταμέτρηση του Reuters βασίζεται σε κυβερνητικές εκθέσεις και δείχνει ότι ο κορονοϊός σαρώνει ταχύτερα στην Αμερική, η οποία διαθέτει άλλωστε τα περισσότερα κρούσματα στον κόσμο και τους μισούς θανάτους αντιστοίχως της εν λόγω πανδημίας.