ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2052η
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

Ξεπέρασαν τα 12 εκατ. οι Βρετανοί που έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου

Ξεπέρασαν τα 12 εκατ. οι Βρετανοί που έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου

Ένα σύνολο 12.014,288 Βρετανών έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, καθώς οι αρχές κάνουν αγώνα δρόμου για να εμβολιάσουν τους πολίτες.

Η Βρετανία ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε 15.845 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 373 θανάτους που επήλθαν μέσα σε διάστημα 28 ημερών μετά τη διάγνωση με COVID-19 των ασθενών.

Υπενθυμίζεται πως το ενδεχόμενο για ενισχυτική δόση το φθινόπωρο και την καθιέρωση ετήσιων εμβολιασμών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού εξέφρασε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας, αρμόδιος για τη διάθεση των εμβολίων Ναντίμ Ζαχάουι, απηχώντας ουσιαστικά τις απόψεις που έχουν εκφράσει αρκετοί επιστήμονες διεθνώς. 

"Με τα σημερινά δεδομένα είναι πολύ πιθανός ένας ενισχυτικός εμβολιασμός το φθινόπωρο και μετά ένας ετήσιος εμβολιασμός, με τον ίδιο τρόπο που κάνουμε τους αυτούς για τη γρίπη, ανάλογα με τη μετάλλαξη του ιού μεταδίδεται σε όλο τον κόσμο" δήλωσε ο Ζαχάουι στην εκπομπή του Άντριου Μαρρ στο BBC.

Ειδικοί της δημόσιας υγείας και εμπειρογνώμονες για τις μολυσματικές ασθένειες έχουν εκτιμήσει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο Covid-19 να γίνει ενδημική ασθένεια, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι παρόν για πάντα, αν και πιθανότατα σε χαμηλότερα επίπεδα από ό, τι είναι τώρα.

Σημειώνεται ότι και ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna εταιρεία παραγωγής εμβολίων κατά του Covid-19, Στέφαν Μπανσελ προειδοποίησε ότι ο ιός θα αποκτήσει ενδημικό χαρακτήρα κάτι που σημαίνει ότι θα βρίσκεται μαζί μας για πάντα.

"Θα ζήσουμε με αυτόν τον ιό, νομίζω, για πάντα", απάντησε ο Μπανσελ σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο του Συνεδρίου Υγείας της JPMorgan. "Οι αξιωματούχοι της υγείας θα πρέπει να παρακολουθούν συνεχώς νέες παραλλαγές του ιού, έτσι ώστε οι επιστήμονες να μπορούν να προσαρμόζουν τα εμβόλια για την καταπολέμησή τους".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ