8ος χρόνος, ημέρα 2392η
Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022

Ξεπέρασαν τα €3,4 εκατ. οι δωρεές - Μειώθηκε το κόστος νοσηλείας

Ξεπέρασαν τα €3,4 εκατ. οι δωρεές - Μειώθηκε το κόστος νοσηλείας

 

Το ποσό των 3,42 εκατ. ευρώ έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής για τη μετάβαση του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ στο νοσοκομείο Boston Children''s Hospital στη Βοστώνη, προκειμένου να λάβει γονιδιακή θεραπεία.

Με ανακοίνωση του το MDA Ελλάς - Σωματείο για τη Φροντίδα των ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις ευχαριστεί τους περισσότερους από 100.000 δωρητές που στήριξαν τον αγώνα της οικογένειας, καθώς και τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για τη μεσολάβηση και την υποστήριξή του στη μείωση του τελικού κόστους για τη νοσοκομειακή περίθαλψη.

Η τελική εκτίμηση για την πραγματοποίηση της θεραπείας ανέρχεται στα 2.826.960,10 δολάρια και περιλαμβάνει την τιμή του φαρμάκου, τις υπηρεσίες χορήγησης και τις αμοιβές του ιατρικού προσωπικού.

Για το συνολικό κόστος, το οποίο περιλαμβάνει επιπλέον τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής, μετακίνησης, καθώς και τις θεραπείες που απαιτούνται για την βελτίωση και διατήρηση της φυσικής κατάστασης του ασθενούς καθ'' όλη τη διάρκεια της παραμονής του Παναγιώτη-Ραφαήλ στη Βοστώνη, θα δοθεί λεπτομερής απολογισμός μετά από την ασφαλή επιστροφή του στην Ελλάδα, αναφέρει το MDA Ελλάς.

Σημειώνεται πως η καμπάνια για τον Παναγιώτη-Ραφαήλ Γλωσσιώτη, θα είναι ενεργή μέχρι και την Πέμπτη, 31/10/2019.