Ξεκινούν τα έργα για τις κλειστές δομές - Κινητοποιήσεις κατοίκων
Μεταναστευτικό

Ξεκινούν τα έργα για τις κλειστές δομές - Κινητοποιήσεις κατοίκων

Ξεκινούν, σήμερα, οι εργασίες για τη δημιουργία νέων κλειστών δομών φιλοξενίας σε Χίο, Λέσβο και Σάμο με σκοπό την επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Τα έργα θα πραγματοποιηθούν σε περιοχές των νησιών της Λέσβου, Χίου και Σάμου, όπου η κυβέρνηση έχει επιτάξει προκειμένου να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών.

Η σχετική απόφαση αναρτήθηκε στη Διαύγεια και οι εκτάσεις περιλαμβάνουν χωματουργικές εργασίες καθαρισμού των γηπέδων και διαμόρφωσης προσβάσεων, την κατασκευή περιμετρικής περίφραξης τύπου ΝΑΤΟ καθώς και την τοποθέτηση θυρών πεζών και οχημάτων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία των κλειστών κέντρων για μετανάστες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τονίζοντας ότι οι άναρχες ανοιχτές δομές πρέπει να έχουν κλείσει πριν το καλοκαίρι.

«Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να γίνουν τα κλειστά κέντρα στα νησιά», δήλωσε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Κινητοποιήσεις σε Χίο - Λέσβο

Με εκδρομή στη θέση Καράβα-Καβακλή, που έχει επιτάξει η κυβέρνηση για τη δημιουργία δομής μεταναστών και προσφύγων, αντέδρασαν την Κυριακή στην προοπτική αυτή, γυναίκες από τον Μανταμάδο μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γυναικών του χωριού.

Γυναίκες με μικρά παιδιά συμμετείχαν στην κινητοποίηση ενώ φύτεψαν συμβολικά και μία ελιά, δηλώνοντας έτσι ότι οι διαμαρτυρίες θα γίνουν ειρηνικά. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, στο Πολύκεντρο Μανταμάδου αλλά και στις γύρω κοινότητες της περιοχής πραγματοποιήθηκαν μαζικές λαϊκές συνελεύσεις κατά τις οποίες συγκροτήθηκαν ομάδες περιφρούρησης, οι οποίες θα βρίσκονται στην επίμαχη περιοχή αλλά και θα μετακινήσουν κόσμο εκεί από όλα τα χωριά σε περίπτωση που εμφανιστούν μηχανήματα που θα πραγματοποιήσουν εργασίες δημιουργίας της δομής.

Την ίδια ώρα, κάτοικοι της Χίου εξέφρασαν, εκ νέου την αντίρρησή τους για τη δημιουργία νέας δομής στο 17ο χιλιόμετρο της οδού Χίου – Βολισσού. Από το Σάββατο, ομάδες περιφρούρησης βρίσκονται επί 24ωρου βάσεως στην περιοχή προκειμένου να παρεμποδιστεί η εγκατάσταση μηχανημάτων για την έναρξη των εργασιών.