Ξεκινούν οι εκδηλώσεις του 9ου Thessaloniki Pride, με σύνθημα «ποια κανονικότητα;»

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις του 9ου Thessaloniki Pride, με σύνθημα «ποια κανονικότητα;»

Με σύνθημα «ποια κανονικότητα;» αρχίζουν σήμερα Δευτέρα οι εκδηλώσεις του 9ου Thessaloniki Pride καλώντας τον κόσμο να αναρωτηθεί «σε ποια κανονικότητα θέλουμε να επιστρέψουμε».

«Πρόκειται για θεσμό που μας κάνει περήφανους και ορατούς και επιστρέφει μετά από απουσία δύο χρόνων, έχοντας ως σημείο συνάντησης το θέατρο Κήπου, όπου θα τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του Pride, Αλέξανδρος Καπετάνου.

«Τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα ζουν σε μόνιμη καραντίνα, δεν μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα. Αν και έχουν αλλάξει πολλά και ο κόσμος έχει αρχίσει να μας αποδέχεται, εντούτοις δεν έχει επιτευχθεί ακόμη η ορατότητα που θέλουμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας», δήλωσε, από την πλευρά της, η Φιλομένη Λιάτσα από το Pride.

Τη στήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης στις εκδηλώσεις του 9ου Thessaloniki Pride, τόνισε η αντιδήμαρχος πολιτισμού και τουρισμού Μαρία Καραγιάννη, προσθέτοντας ότι «τα προβλήματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας δεν έχουν ακόμη λυθεί, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα το βράδυ, στον πολυχώρο WE, με προβολή ταινιών από το Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ+ Ταινιών, συνεχίζονται αύριο στον θερινό κινηματογράφο «Απόλλων», με προβολή επιλεγμένων animation μικρού μήκους από την AddArt και την εκδήλωση «3 χρόνια χωρίς το Ζακ/Zackie»στο θέατρο Κήπου.

Στις εκδηλώσεις ξεχωρίζουν δύο περίπατοι, στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου, στο ιστορικό κέντρο σε σημεία ΛΟΑΤΚΙ ενδιαφέροντος από τη Thessaloniki Walking Tours, με θέμα «Μύθοι κι ιστορίες της ερωτικής πόλης» και το διαδραστικό παιχνίδι ρόλων «Dungeons & Drag».

Η πορεία Υπερηφάνειας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, σε κεντρικούς δρόμους, με αφετηρία στις 7 το απόγευμα, στο θέατρο Κήπου.