Ξεκίνησε η δίκη σε δεύτερο βαθμό, του ντράμερ που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού

Ξεκίνησε η δίκη σε δεύτερο βαθμό, του ντράμερ που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού

Με την κατάθεση της μητέρας του φερόμενου θύματος ξεκίνησε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου η δίκη -σε δεύτερο βαθμό- του 71χρονου μουσικού, που είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με γνωστό συγκρότημα, που αφορά σεξουαλική κακοποίηση 6χρονου κοριτσιού πριν έντεκα χρόνια για την οποία σε πρώτο βαθμό ο κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών.

Ο 71χρονος ντράμερ, στον οποίο δεν είχαν αναγνωριστεί ελαφρυντικά, είχε λάβει από το πρωτόδικο δικαστήριο αναστολή στην έκτιση της ποινής του με την επιβολή όρων. Μετά από νέα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του με αφετηρία τις καταγγελίες τεσσάρων γυναικών για σεξουαλική κακοποίηση τους σε χρόνο που ήταν ανήλικες, ο μουσικός κρίθηκε πριν έναν μήνα προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση.

Το δικαστήριο σήμερα, μετά από δύο διακοπές που έχουν δοθεί αλλά και με καθυστέρηση στην σημερινή του έναρξη επί δίωρο λόγω της αμφίεσης του κατηγορούμενου προχώρησε στην ουσία της υπόθεσης καλώντας στο βήμα την μητέρα του παιδιού.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε σε όσα συνέβησαν ενόσω ο καταγγελλόμενος και η οικογένεια της βρισκόταν σε διακοπές στον Ωρωπό, σε γειτονικά εξοχικά. Η γυναίκα κατέθεσε ότι αντιλήφθηκαν όσα συνέβαιναν το 2011, δύο χρόνια αργότερα με αφορμή περιστατικό με άλλο κοριτσάκι.

Στους ισχυρισμούς του παιδιού και της μητέρα του, ο κατηγορούμενος αντιτάσσει ότι οι διωκτικές αρχές έλαβαν μεθοδευμένα την κατάθεση της ανήλικης και αρνείται την κατηγορία. Ζήτησε μάλιστα από το δικαστήριο να ορίσει ειδικό πραγματογνώμονα να τον εξετάσει και να αποφανθεί αν είναι παιδόφιλος, αίτημα που θα εξεταστεί στην πορεία της δίκης.