7ος χρόνος, ημέρα 2158η
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Ξεκίνησε η απολύμανση των σχολείων στην Αθήνα ενόψει επαναλειτουργίας τους

Ξεκίνησε η απολύμανση των σχολείων στην Αθήνα ενόψει επαναλειτουργίας τους

Έτοιμα φαίνεται πως είναι τα σχολεία καθώς ετοιμάζονται να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς από εβδομάδα, καθώς έχουν ξεκινήσει και γίνονται σχολαστικές, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, απολυμάνσεις στα κτιριακά συγκροτήματα των Λυκείων από ειδικά συνεργεία της δημοτικής αρχής.

Επίσης κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, αναφέρει η ανακοίνωση, το προσωπικό καθαριότητας του δήμου Αθηναίων πλήρως εξοπλισμένο με τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, θα εξυπηρετεί εντατικά και αδιάλειπτα τις σχολικές μονάδες, έτσι ώστε όλοι οι χώροι που θα φιλοξενήσουν τους μαθητές και τους εργαζομένους (αίθουσες, τουαλέτες κ.λπ) να είναι καθαροί, ασφαλείς και περιποιημένοι.

Σε όλες δε τις κτιριακές εγκαταστάσεις θα υπάρχουν αντισηπτικά διαλύματα, απολυμαντικά, σαπούνι χειρός και χλωρίνη σε απολύτως επαρκείς ποσότητες.

Παράλληλα, συνεχίζεται, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών με τακτικές και έκτακτες επιχορηγήσεις, έτσι ώστε οι σχολικές μονάδες να καλύπτουν άμεσα τις λειτουργικές ανάγκες τους.

Να σημειωθεί ότι απολύμανση πραγματοποιείται σε όλα τα σχολεία της χώρας που θα ανοίξουν από Δευτέρα, ενώ έχει ξεκινήσει και η χορήγηση των self tests τόσο σε εκπαιδευτικούς, όσο και οι μαθητές 16-18 ετών.