Τελείωσε η συνάντηση - Επιταχύνονται οι εκλογές στην ΕΠΟ

Τελείωσε η συνάντηση - Επιταχύνονται οι εκλογές στην ΕΠΟ

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις επτά το απόγευμα της Τετάρτης η συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με τους ισχυρούς άντρες των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ της χώρας (Big 4) με αντικείμενο το παρόν και το μέλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, χωρίς κάποιος από στους παριστάμενους ιδιοκτήτες να προχωρήσει σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης.

Στην συνάντηση, εκτός του υφυπουργού Αθλητισμού συμμετείχαν οι Βαγγέλης Μαρινάκης (ΠΑΕ Ολυμπιακός), Δημήτρης Μελισσανίδης (ΠΑΕ ΑΕΚ), Ιβάν Σαββίδης (ΠΑΕ ΠΑΟΚ) και Γιάννης Αλαφούζος (ΠΑΕ Παναθηναϊκός) αλλά και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Βαγγέλης Γραμμένος και ο πρόεδρος της SuperLeague, Μηνάς Λυσάνδρου.

Επιπλέον, στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο διευθυντής Εθνικών Ομοσπονδιών της UEFA Ζόραν Λάκοβιτς, ο Εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA στην Ελλάδα Χέρμπερτ Χούμπελ, ο Λούκα Νικόλα εκ μέρους της FIFA.

BIG 4

Χ. Χούμπελ: «Νωρίτερα οι εκλογές της ΕΠΟ»

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Χ. Χούμπελ, εντεταλμένος εκπρόσωπος της FIFA και της UEFA, δήλωσε: «Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υφυπουργό Αθλητισμού που έφερε και τους τέσσερις παράγοντες μαζί για συνάντηση στην Αθήνα. Η σημερινή συνάντηση πήγε πολύ καλύτερα απ ότι περιμέναμε. Η συνάντηση ήταν σε καλό κλίμα γιατί μίλησαν οι παράγοντες μεταξύ τους. Ειπώθηκαν και κάποια πράγματα που είναι μιας διαφορετικής κουλτούρας, αλλά το καταλαβαίνω. Ουσιαστικά από τη σημερινή συνάντηση  Αποφασίστηκε οι εκλογές της ΕΠΟ να γίνουν νωρίτερα, κατά πάσα πιθανότητα τον Ιούνιο του 2020. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν περισσότεροι ξένοι διαιτητές κυρίως στα κρίσιμα παιχνίδια των πλέι οφ. Επίσης θα συνεχιστούν οι συνομιλίες και ο διάλογος. Θα υπάρξει νέα συνάντηση με τη συνδρομή της FIFA, της UEFA και του Υφυπουργού».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε κατά την αναχώρηση του: «Για πέντε και πλέον χρόνια γινόταν συζήτηση για ένα διάλογο των παραγόντων των κορυφαίων ομάδων. Αυτή έγινε με τη συνεργασία των κεντρικών στελεχών της FIFA και της UEFA. Τους ευχαριστώ γι' αυτό γιατί οι Έλληνες φίλαθλοι θέλουν ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Είμαι σίγουρος ότι η σημερινή συνάντηση δεν έλυσε όλα τα προβλήματα, έβαλε όμως μια σειρά. Είμαι βέβαιος ότι αύριο θα επικυρωθούν όσα ειπώθηκαν σήμερα και θα πάμε παραπέρα. Η δουλειά δεν σταματά και σήμερα έγινε μια καλή αρχή».

BIG 4

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τέσσερις ισχυροί άντρες των μεγαλύτερων ελληνικών ποδοσφαιρικών ομάδων κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου με στόχο την επίλυση των διαφορών που απειλούν να τινάξουν στον αέρα το πρωτάθλημα.

Στην ατζέντα των συζητήσεων τέθηκε κυρίως το θέμα της εκτόνωσης των εντάσεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και το ζήτημα της επόμενης ημέρας, μετά την επικείμενη αποχώρηση των FIFA και UEFA, που είχαν υπό την εποπτεία τους το πρωτάθλημα.

Επιπλέον, θέμα συζήτησης αποτέλεσε και η διάδοχη κατάσταση στην ΕΠΟ, κυρίως σχετικά με την ημερομηνία και τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών στην Ομοσπονδία.