Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, 09:07

-A +A

Ξεκινάει εκ νέου ο διάλογος Ελλάδας-Τουρκίας για τα ΜOE

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, 09:07
Ξεκινάει εκ νέου ο διάλογος Ελλάδας-Τουρκίας για τα ΜOE
-A +A

Εκκινεί εκ νέου σήμερα, στην Αθήνα, ο διάλογος των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας και Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το ΚΥΠΕ, επικαλούμενο πηγές από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας της Ελλάδας, ο διάλογος θα διεξαχθεί από κοινές επιτροπές στρατιωτικών, συνεπικουρούμενες από διπλωμάτες, οι οποίες θα προβούν σε μια αποτίμηση των προγενέστερων συναντήσεων για τα ΜΟΕ μεταξύ των δύο χωρών, θέτοντας επί τάπητος τις προοπτικές συνέχισης της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Πριν την έναρξη του νέου κύκλου συζητήσεων για τα ΜΟΕ, ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στις 12 Φεβρουαρίου, ενώ με ανάρτησή του μετά το πέρας της συνομιλίας των δύο αντρών, ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε πως σε περίπτωση που συνεχιστούν οι υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στο Αιγαίο, δεν θα υπάρξει πρόοδος στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης 

«Όπως ξέρετε, αυτές τις μέρες ξεκινά ο διάλογος για τα ΜΟΕ. Αυτό που είπα, και είναι γνωστό στον ομόλογό μου, τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, είναι ότι για να έχει νόημα αυτός ο διάλογος πρέπει να συνοδεύεται και από συμπεριφορές που κατατείνουν στη μείωση των εντάσεων στην περιοχή. Και αυτό εξαρτάται και από τις προθέσεις της γείτονος», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Εν συνεχεία, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε πως αν επιδείξουμε όλοι τη σωστή συμπεριφορά θα έχει νόημα ο διάλογος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και την ίδια την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης.

«Αν, από τη μία συζητάμε, και από την άλλη έχουμε όλα αυτά με τις υπερπτήσεις και τις παραβιάσεις στο Αιγαίο, τότε δεν θα υπάρξει η πρόοδος, που όλοι θα θέλαμε να υπάρξει», συμπλήρωσε ο Υπουργός Άμυνας.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα