Ξεκινάει από αύριο η διανομή χλωροκίνης στα νοσοκομεία
Κορονοϊός

Ξεκινάει από αύριο η διανομή χλωροκίνης στα νοσοκομεία

Ξεκινά από αύριο η διάθεση του φαρμάκου Unikinon (χλωροκίνη) σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μετά την σημερινή έγκριση από τον ΕΟΦ, όπως ανακοίνωσε η φαρμακοβιομηχανία Uni-pharma SA. Θα διατεθούν δωρεάν συνολικά 24 εκατ. δόσεις σε Ελλάδα και 60.000 στην Κύπρο.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει επίσης ότι «ξεκαθαρίζει πως ουδέποτε έλαβε οικονομική στήριξη από το κράτος και ότι η αγορά των 5 τόνων της δραστικής ύλης ήταν μία προσωπική πρωτοβουλία, απόφαση και κάλυψη του κόστους. Η αγορά της πρώτης ύλης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020».

«Το θεραπευτικό σχήμα θα καθορισθεί, ανάλογα με τις συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας. Να σημειωθεί, ότι υπάρχουν ήδη διεθνή επιστημονικά δεδομένα για την χλωροκίνη, τα οποία κάνουν λόγο για επιτυχή θεραπεία, και τα οποία προκύπτουν είτε γιατί το φάρμακο χορηγείται ήδη σε ασθενείς με COVID-19, είτε γιατί βρίσκονται σε εξέλιξη κλινικές μελέτες. Η Uni-pharma SA έλαβε για πρώτη φορά άδεια προϊόντος χλωροκίνης στην Ελλάδα, το 1984», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η φαρμακοβιομηχανία. 

AP Photo/Yorgos Karahalis