7ος χρόνος, ημέρα 2097η
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Ξεκινά τους επόμενους μήνες παραγωγή του Sputnik V η Τουρκία

Ξεκινά τους επόμενους μήνες παραγωγή του Sputnik V η Τουρκία
Shutterstock

Η τουρκική φαρμακευτική εταιρεία Viscoran Ilac και το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) ανακοίνωσαν σήμερα ότι τους επόμενους μήνες θα πραγματοποιηθεί η παραγωγή του εμβολίου Sputnik V στις εγκαταστάσεις της πρώτης επί τουρκικού εδάφους.

Οι διαπραγματεύσεις οι οποίες διεξάγονταν εδώ και μήνες είναι απόρροια της συμφωνίας που είχαν υπογράψει οι δυο χώρες για την παράδοση 100 εκατ. δόσεων του Sputnik V έως τον Μάιο.

Προ ημερών, η τουρκική εφημερίδα "Yeni Safak", μεταφέροντας δηλώσεις άλλους μέλους της επιτροπής, ανέφερε πως το ρωσικό εμβόλιο έχει λάβει την έγκριση. «Η Τουρκία ολοκλήρωσε τα τοξικολογικά τεστ (σ.σ. στο ρωσικό εμβόλιο) και η εταιρεία που ζήτησε την παραγωγή της, πήρε έγκριση. Το κόστος του ρωσικού εμβολίου στην Τουρκία θα φτάσει σχεδόν στα 10 εκατομμύρια δολάρια» ενημέρωσε, χαρακτηριστικά, αξιωματούχος της επιτροπής εμβολίων της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι το ρωσικό εμβόλιο, πέραν της Ρωσίας και πλέον της Τουρκίας, παράγεται και σε Νότια Κορέα, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Λευκορωσία και Καζακστάν.