Ξάνθη: Κλείνουν 5 δημοτικά για 10 ημέρες - Σε καραντίνα 80 εκπαιδευτικοί

Ξάνθη: Κλείνουν 5 δημοτικά για 10 ημέρες - Σε καραντίνα 80 εκπαιδευτικοί

Κλειστά για 10 ημέρες θα παραμείνουν 5 δημοτικά σχολεία στην Ξάνθη στα οποία δίδασκαν δύο εκπαιδευτικοί που διαγνώσθηκε θετικοί στον Covid-19, με απόφαση Υπουργείου Παιδείας και ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τρίτης στον Δήμο Ξάνθης και στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς εκπαιδευτικός ο οποίος δίδασκε σε τέσσερα δημοτικά σχολεία βρέθηκε θετικός σε κορονοϊό έπειτα από συμπτώματα τα οποία παρουσίασε την Δευτέρα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρμοδίων, οι οποίοι ενημέρωσαν τόσο τον ΕΟΔΥ όσο και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά και το Υπουργείο Παιδείας, με αποτέλεσμα από σήμερα το πρωί, Τετάρτη, τα σχολεία να μη δεχθούν τους μαθητές και να περιμένουν τις οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων ώστε να ακολουθήσουν το προβλεπόμενο πρωτόκολλο.

Ειδικότερα, απαγορεύονται οι εκπαιδευτικές λειτουργίες, οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία, η λειτουργία των βιβλιοθηκών, των αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, των αναγνωστηρίων, εστιατορίων και κιλικίων, αθλητικών εγκαταστάσεων και εν γένει κάθε χώρου συνάθροισης κοινού στις ανωτέρω δομές, των τελετών, ημερίδων συνεδρίων και πάσης φύσεων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων. Από την προσωρινή απαγόρευση εξαιρούνται οι διοικητικές λειτουργίες και υπηρεσίες.

Παράλληλα, σε καραντίνα τέθηκαν και άλλοι 80 συνολικά εκπαιδευτικοί.

Σημειώνεται ότι ο εκπαιδευτικός δίδαξε τελευταία φορά ήταν την περασμένη Παρασκευή. Τα σχολεία είναι το 10ο, 17ο, 15ο και 20ο Δημοτικά Σχολεία Ξάνθης.

Επιπλέον, κλειστό παραμένει από την αρχή της εβδομάδας είναι και το μειονοτικό δημοτικό σχολείο στην Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, στο οποίο επίσης βρέθηκε δάσκαλος θετικός στον κορονοϊό. Στον δήμο Τοπείρου έχουν εντοπιστεί 5 κρούσματα και έχουν ιχνηλατηθεί οι επαφές τους.

(φωτογραφία αρχείου)