Ξανά χωρίς μάσκα σε εργοστάσιο ιατρικού υλικού ο Τραμπ

Ξανά χωρίς μάσκα σε εργοστάσιο ιατρικού υλικού ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει στην άρνηση του να μην φοράει προστατευτική μάσκα, συνήθεια που επανέλαβε για μια ακόμα φορά κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε εργοστάσιο στην Πενσυλβάνια.

Κατά την επίσκεψη στην βιομηχανία κατασκευής προστατευτικού υλικού Owens & Minor Inc στο Αλενταουν της Πενσυλβάνια, ο Τραμπ συνοδευόμενος από συνεργάτες του και αξιωματούχους του εργοστασίου, ήταν ο μόνος που δεν φορούσε μάσκα. 

Το ταξίδι του Τραμπ στο συγκεκριμένο εργοστάσιο γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του να δείξει ότι η κυβέρνηση έχει κάνει προόδους στην παραγωγή και διανομή ιατρικού προστατευτικού υλικού. Το εν λόγω εργοστάσιο παράγει μάσκες Ν95, γάντια και ρόμπες. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν φοράει μάσκα στις δημόσιες εμφανίσεις του, παρά τις σχετικές οδηγίες προστασίας της προσωπικής υγείας που έχει δώσει η κυβέρνησή του, ενθαρρύνοντας τους Αμερικανούς να φορούν μάσκες προστασίας ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Σε μια πρόσφατη επίσκεψη στο εργοστάσιο της Honeywell στην Αριζόνα, ο πρόεδρος φορούσε προστατευτικά γυαλιά αλλά όχι μάσκα.

Ο Λευκός Οίκος έδωσε επίσης οδηγίες σε όλο το προσωπικό της Δυτικής Πτέρυγας, όπου εργάζονται καθημερινά ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και το επιτελείο του, να φορά μάσκες καθ’ όλο το διάστημα που θα βρίσκεται στο κτίριο.