Xαλαρώσαμε τα μέτρα επειδή κάνουμε πολλά Rapid Test
Σ. Κουρτς

Xαλαρώσαμε τα μέτρα επειδή κάνουμε πολλά Rapid Test

Ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, επιμένει πως η χαλάρωση του lockdown στη χώρα συνεχίζει να είναι μια σωστή απόφαση. Πριν από πέντε εβδομάδες η αυστριακή κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξουν υπό όρους το λιανεμπόριο, τα σχολεία, οι ζωολογικοί κήποι, τα μουσεία αλλά και άλλοι πάροχοι υπηρεσιών, όπως τα κομμωτήρια. Η απόφαση αυτή δεν έχει ανασταλεί, παρότι ο αριθμός νέων κρουσμάτων στην Αυστρία παραμένει ιδιαίτερα υψηλός. Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild o Σεμπάστιαν Κουρτς εξηγεί, γιατί εμμένει στη χαλάρωση του lockdown του και εξηγεί, πώς συμβάλει η συχνή διενέργεια τεστ κορονοϊού, στην απόφασή αυτή. 

«Σίγουρα, ο αριθμός των μολύνσεων αυξάνεται, αυτό ήταν αναμενόμενο. Ωστόσο, καταφέρνουμε ακόμα με την εκτεταμένη διενέργεια τεστ, να μην είναι εκθετική η αύξηση των μολύνσεων», τονίζει ο Καγκελάριος, αναφέροντας παράλληλα το εξής: «Δεν μπορούμε ποτέ να αποκλείσουμε ένα lockdown. Aλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είμαστε ευχαριστημένοι με τις εξελίξεις των τελευταίων βδομάδων. Είναι καλό που ανοίξαμε. Εδώ και πέντε εβδομάδες πηγαίνει ο κόσμος πάλι στην αγορά. Και με αυτόν τον τρόπο καταφέραμε να γυρίσουν πολλοί άνθρωποι πίσω στις δουλειές τους.»

Κομβική η συχνή διενέργεια τεστ κορονοϊού για το άνοιγμα των σχολείων στην Αυστρία

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο Σεμπάστιαν Κουρτς τονίζει ότι αυτό συνδυάστηκε με την πολύ συχνή διενέργεια τεστ στην Αυστρία. «Αυτό σημαίνει ότι περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι κάνουν τεστ κάθε εβδομάδα στην Αυστρία. Αυτό είναι περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού μας», τόνισε ο Κουρτς στην Bild, σημειώνοντας ωστόσο ότι «τα τεστ δεν είναι πανάκεια, βοηθούν όμως τουλάχιστον στο να επιβραδυνθεί η αύξηση των μολύνσεων.»

Τέλος, ο Σεμπάστιαν Κουρτς αναφέρεται και στο εμβόλιο της AstraZeneca, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όταν θα έρθει η σειρά μου θα εμβολιαστώ με το εμβόλιο της AstraZenexa, όπως πολλοί άλλοι άνθρωποι.»