X. Θεοχάρης στη Sun: Δεκτοί οι Βρετανοί στην Ελλάδα με τη κάρτα εμβολιασμού του NHS

X. Θεοχάρης στη Sun: Δεκτοί οι Βρετανοί στην Ελλάδα με τη κάρτα εμβολιασμού του NHS

Η Ελλάδα θα επιτρέψει στους Βρετανούς ταξιδιώτες να εισέλθουν στη χώρα χρησιμοποιώντας την κάρτα εμβολιασμού του Εθνικού Συστήματος Yγείας (NHS), δήλωσε χθες ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στην βρετανική εφημερίδα «The Sun».

«Μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο να υιοθετήσει το ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού, οι κάρτες του βρετανικού Συστήματος Υγείας όπου αναγράφονται οι δύο ημερομηνίες ραντεβού για τον εμβολιασμό, είναι αποδεκτές», υποστήριξε ο Χάρης Θεοχάρης.

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Ταξιδιών στο Κανκούν του Μεξικού, ο Έλληνας υπουργός ανακοίνωσε ότι το συγκεκριμένο έγγραφο θα είναι αποδεκτό την ώρα που το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ αναπτύσσουν ψηφιακά διαβατήρια υγείας.

Ο Χάρης Θεοχάρης υπογράμμισε επίσης με αφορμή την επικείμενη έκδοση της λίστας των χωρών που θα μπορούν να ταξιδεύουν οι τουρίστες από τη Βρετανία «Η Ελλάδα αντιμετώπισε το θέμα της πανδημίας της νόσου Covid καλύτερα από άλλες χώρες. Οι αριθμοί μας βελτιώνονται κάθε εβδομάδα, κάτι που δείχνει ότι ο εμβολιασμός έχει αποτελέσματα».

O Έλληνας υπουργός υποστήριξε επίσης ότι θα εξετάσει την αποδοχή φθηνότερων και ταχύτερων τεστ αντιγόνων μέσα στους επόμενους μήνες.