X. Θεοχάρης: Η κυβέρνηση ψεύδεται για την επιστολή Τσακαλώτου

X. Θεοχάρης: Η κυβέρνηση ψεύδεται για την επιστολή Τσακαλώτου

«Η κυβέρνηση αντί να ψεύδεται και να παραπλανά πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή Τσακαλώτου, ώστε να μάθουμε το ακριβές περιεχόμενό της», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης στον ρ/σ Πρακτορείο 104,9 fm.

«Μια επιστολή που και ταπεινωτική είναι και αχρείαστη, αποδεικνύοντας ότι οι εφάπαξ παροχές ανακοινώθηκαν αποκλειστικά στο πλαίσιο του επικοινωνιακού παιχνιδιού», συμπλήρωσε αναφέροντας ότι «δεν είχε το υπουργείο Οικονομικών παρά να αποδεχτεί την τροπολογία που πρότεινα στη Βουλή, στην οποία ακολούθησα “στο χαρτί”  αυτά τα οποία έχει συμφωνήσει και υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση».

Ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι «τώρα οι θεσμοί φαίνεται να ζητούν επιπλέον μέτρα για το 2016. Εφόσον η κυβέρνηση μοίρασε παροχές, καλείται να κλείσει το πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,1% και όχι στο 0,5%, το οποίο δε θεωρείται αποδεκτό. Μέτρα και για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά».

«Δυστυχώς έχουμε μπλέξει με ιδεοληπτικούς από το εξωτερικό  που προσπαθούν να μας επιβάλλουν μέτρα - καρμπόν, λες και κάνουν σφραγίδες, ανεξαρτήτως των χαρακτηριστικών κάθε χώρας», διαπίστωσε προσθέτοντας ότι «έχουμε πολιτικούς στην Ελλάδα που δε μπορούν να σηκώσουν το βάρος να τα βάλουν με τα εσωτερικά συμφέροντα. Έτσι δεν έχουν το ηθικό ανάστημα να προωθήσουν την άποψή τους στο εξωτερικό».

«Η κυβέρνηση ακολουθεί τα χνάρια των προηγούμενων. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ στο παρελθόν, συζητούν μόνο για ισοδύναμα μέτρα. Αλλά με πολιτικές ήπιας προσαρμογής -που είναι μόνο ήπια και καθόλου προσαρμογή- δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση», κατέληξε ο κ. Θεοχάρης στις δηλώσεις του.  

Διαβάστε ακόμα:

- A. Γεωργιάδης: Ταπεινωτική η επιστολή Τσακαλώτου στον Dijsselbloem