X. Mπράουν: Ορθές οι νέες αποφάσεις - «Δεν μπορεί η κοινωνία να μείνει σε χειμερία νάρκη»

X. Mπράουν: Ορθές οι νέες αποφάσεις - «Δεν μπορεί η κοινωνία να μείνει σε χειμερία νάρκη»

Ορθές και απολύτως υπεύθυνες χαρακτήρισε τις νέες αποφάσεις της ομοσπονδιακής και των κυβερνήσεων των κρατιδίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού οι οποίες ελήφθησαν χτες, ο διευθυντής της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν.

«Δεν μπορούμε να κρατήσουμε μια κοινωνία σε χειμερία νάρκη μετά από τέσσερις μήνες. Γι 'αυτό καi τα πρώτα αυτά βήματα (προσεκτικής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων) είναι ορθά» είπε ο σήμερα σε πρωινή εκπομπή του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου της Γερμανίας ARD.

Επισης, μιλώντας σήμερα και στο ραδιόφωνο Βερολίνου-Βρανδεμβούργου rbb χαρακτήρισε τις νέες αποφάσεις «απολύτως υπεύθυνες».

Ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός διαβεβαίωσε επίσης ότι υπάρχει στη Γερμανία η δυνατότητα να επιτύχει η στρατηγική των διαγνωστικών τεστ. «Υπάρχουν πάρα πολλά γρήγορα διαγνωστικά τεστ. Οι κατασκευαστές διαθέτουν αποθέματα εκατοντάδων χιλιάδων. Οι πωλήσεις των αυτοδιαγνωστικών τέστ μόλις ξεκινούν βέβαια, αλλά κατά τις πρώτες εβδομάδες θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται τα συμβατικά γρήγορα τεστ», τόνισε ο Μπράουν στο ARD.

«Έχουμε εν τω μεταξύ επίσης "νέα μέσα" για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Εκτιμώ ότι τα δημοτικά κέντρα διαγνωστικών τεστ θα δημιουργηθούν τώρα πολύ γρήγορα, δεδομένου μάλιστα ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα αναλάβει επίσης τη χρηματοδότησή τους. Η κυβέρνηση θα συζητήσει επίσης και με τις ενώσεις εργοδοτών αυτήν την εβδομάδα επειδή θέλουμε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν την δυνατότητα να κάνουν διαγνωστικό τεστ στη δουλειά τους», είπε τέλος στο rbb.