Ξ. Δημητρίου: Ανοίκεια η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων σε βάρος μου

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, 18:31 - Τελευταία ενημέρωση: 18:33
-A +A
Ξ. Δημητρίου: Ανοίκεια η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων σε βάρος μου

«Ανοίκεια» επίθεση σε βάρος της καταγγέλλει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή δημοσιεύματα τα οποία διατυπώνουν ερωτήματα δικαστικών λειτουργών σχετικά με το γεγονός ότι επέλεξε η ίδια τους εισαγγελείς –εξεταστές στις εξετάσεις της Σχολής Δικαστών, στις οποίες συμμετέχει και η κόρη της.

«Πρόκειται για ανοίκεια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων σε βάρος μου», τόνισε η κ. Δημητρίου και επικαλείται σειρά δημοσιευμάτων «από ανωνύμους κύκλους» που άλλοτε προσπαθούν να την εμφανίσουν να παραιτείται, άλλοτε πως καθυστερεί την έρευνα στο Μάτι και τώρα πως όρισε συγκεκριμένους εξεταστές ενώ στην εξετάσεις συμμετέχει και η κόρη της . 

«Να γίνει κατανοητό, ότι δεν συμμετέχω στην εξεταστική διαδικασία και ότι επιλογή έγινε κατά το νόμο», ξεκαθαρίζει η εισαγγελέας, σύμφωνα με το dikastiko.gr.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ξ. Δημητρίου:

«Το τελευταίο διάστημα, μερίδα του Τύπου, έχει επιδοθεί σε μια ανοίκεια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, που προσβάλλουν τόσο το πρόσωπό μου, κυρίως όμως το θεσμό που υπηρετώ.

Δημοσιεύματα, που αναφέρονται σε πληροφορίες, που προέρχονται από «ανώνυμους κύκλους», με εμφανίζουν αρχικά δήθεν να παραιτούμαι, για να καταλάβω θέση σε ανεξάρτητη αρχή, εν συνεχεία εμφανίζομαι δήθεν να δρομολογώ καθυστερήσεις στις δικαστικές ενέργειες για την πυρκαγιά στο Μάτι, ενώ σε χθεσινά δημοσιεύματα μου καταλογίζουν δήθεν ότι, επί σκοπώ, όρισα συγκεκριμένους εξεταστές για τις εξετάσεις στην Ε.Σ.ΔΙ., ενόψει της συμμετοχής συγγενικού μου προσώπου σε αυτές. Συμμετοχής, της οποίας μάλιστα, δεν επέτρεψα τη γνωστοποίηση σε κανέναν από τους εξεταστές, που ορίσθηκαν από τα προβλεπόμενα, από το νόμο, όργανα.

Η προσωπική ανεξαρτησία του Εισαγγελέα ως θεσμού, είτε είναι αυτός που κατά το Νόμο ορίζει τους εξεταστές είτε είναι ο ίδιος εξεταστής, αλλά και η πολυετής προσωπική μου πορεία, δεν επιτρέπουν καμία αμφισβήτηση για τη νομιμότητα της διαδικασίας και της άσκησης καθηκόντων, που υποχρεωτικά ασκώ στο πλαίσιο αυτής.

Να γίνει κατανοητό, ότι δεν συμμετέχω στην εξεταστική διαδικασία, η επιλογή έγινε κατά το νόμο και η εικασία ότι τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν μπορούν να επηρεαστούν από εμένα ή οποιονδήποτε άλλο προκειμένου να ευνοηθεί συγκεκριμένος υποψήφιος, στρέφεται όχι μόνο κατά του προσώπου μου αλλά και κατά του εισαγγελικού θεσμού».

Φωτογραφία intime news

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 02/10/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα