WSJ: Το Facebook συνεργάζεται με την Google στην αντιμετώπιση της αγωγής δέκα πολιτειών

WSJ: Το Facebook συνεργάζεται με την Google στην αντιμετώπιση της αγωγής δέκα πολιτειών

Η Facebook Inc και η Alphabet's Google φέρονται να συμφώνησαν να συνεργαστούν από κοινού κατά της αγωγής που υπέβαλλαν πριν μερικές μέρες εναντίον του τεχνολογικού κολοσσού, το Τέξας και άλλες εννέα πολιτείες επικαλούμενες ότι εδραίωσε παράνομα την ισχύ του στην αγορά.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, το προσχέδιο της συμφωνίας αυτής περιγράφει ότι οι εταιρείες «συνεργάζονται και αλληλοβοηθούνται» και «ενημερώνουν αμέσως και πλήρως το άλλο μέρος για οποιαδήποτε κυβερνητική επικοινωνία».

Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν το 2018 να αρχίσει να παρέχεται στους διαφημιστικούς πελάτες του Facebook η επιλογή να μπαίνουν διαφημίσεις εντός του δικτύου των publishing partners της Google.

Η Google έκανε παρόμοιες συνεργασίες με άλλες διαφημιστικές εταιρείες, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να διατηρήσει μερίδιο της αγοράς η οποία εσωτερικά είχε τον κωδικό Project Jedi, ανέφερε πηγή με γνώση επί του θέματος. Ωστόσο, σύμφωνα με την εν λόγω αγωγή, η Google δεν ανακοίνωσε δημόσια πως παρείχε προνομιακή μεταχείριση στο Facebook, το οποίο, από πλευράς του, συμφώνησε να αποσύρει τη στήριξή του προς ανταγωνιστικό λογισμικό, το οποίο είχε αναπτυχθεί για τον περιορισμό της ισχύος της Google στην αγορά.