WSJ: O Μπιλ Γκέιτς «έφυγε» από το ΔΣ της Microsoft λόγω σχέσης με υπάλληλο

WSJ: O Μπιλ Γκέιτς «έφυγε» από το ΔΣ της Microsoft λόγω σχέσης με υπάλληλο

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft  Μπιλ Γκέιτς φέρεται να είχε σχέση με εργαζόμενη της εταιρείας η οποία, μάλιστα, έγινε αντικείμενο έρευνας από το διοικητικό συμβούλιο της το 2019, τη χρονιά, δηλαδή, κατά την οποία ο ίδιος παραιτήθηκε.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της Wall Street Journal το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft έλαβε γνώστη το 2019 μιας επιστολής εργαζομένου στην οποία αναφερόταν ότι η ίδια και ο Μπιλ Γκέιτς είχαν σεξουαλική σχέση.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας ορισμένα μέλη του ΔΣ εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για την καταγγελία και αποφάσισαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι ο Μπιλ Γκέιτς, ο άνθρωπος που ίδρυσε τη Microsoft το 1975, θα έπρεπε να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου.

«Η Microsoft παρέλαβε μια επιστολή στο δεύτερο μισό του 2019 στην οποία αναφερόταν ότι ο Μπιλ Γκέιτς είχε μια προσωπική φύσεως σχέση με εργαζόμενο της εταιρείας το 2000» δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft.

Την σχέση επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος του Μπιλ Γκέιτς. «Υπήρχε μια σχέση πριν από 20 χρόνια που τελείωσε φιλικά» είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια εκπρόσωπος, πάντως, αρνήθηκε ότι η απόφαση παραίτησης του Γκέιτς από τη θέση του προέδρου σχετίζεται με τη σχέση αυτή. «Στην πραγματικότητα είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του να περάσει περισσότερο καιρό στις φιλανθρωπικές δράσεις που είχε ξεκινήσει πριν από αρκετά χρόνια» πρόσθεσε η εκπρόσωπος του.

Σημειώνεται πως πριν από λίγες ημέρες το ζεύγος Γκέιτς ανακοίνωσε το διαζύγιό του έπειτα από 27 χρόνια γάμου. Οι λόγοι δεν έχουν γίνει γνωστοί αλλά πηγή από το περιβάλλον τους ανέφερε στο περιοδικό People ότι ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς ήθελαν να περιμένουν μέχρι να ενηλικιωθεί η μικρότερη κόρη τους και στη συνέχεια να ανακοινώσουν το διαζύγιο.