7ος χρόνος, ημέρα 2185η
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Welt Online: Και ξαφνικά η Ελλάδα έγινε το υπόδειγμα της Ευρώπης

Welt Online: Και ξαφνικά η Ελλάδα έγινε το υπόδειγμα της Ευρώπης
AP newsroom

Στις θετικές οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας μετά από ένα καλό τουριστικό καλοκαίρι, παρά την πανδημία, αναφέρεται ρεπορτάζ στην Welt Online με τίτλο: «Και ξαφνικά η Ελλάδα έγινε το υπόδειγμα της Ευρώπης», το οποίο αναδημοσιεύει η Deutsche Welle.

Όπως αναφέρει, «σχεδόν καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν κατάφερε να τα πάει τόσο καλά μέσα στον κορονοϊό όσο η Ελλάδα. Αυτό οφείλεται φέτος κυρίως στην τουριστική άνθηση».

Στη θετική εικόνα της οικονομίας: «εκτός από τον τουρισμό, συμβάλλουν και άλλοι παράγοντες, γεννώντας ελπίδα για οικονομική ανάκαμψη της χώρας στα επόμενα χρόνια – που σημαίνει ότι σύντομα θα μπορούσε να αντισταθμιστεί η ύφεση που είχε προκληθεί από την ευρωκρίση».

Βελτίωση αξιολογήσεων

Εκτός όμως από τις εξαιρετικές επιδόσεις της Ελλάδας στον τουρισμό, «εξίσου σημαντικό είναι ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει μια οικονομική πολιτική φιλική προς τις επιχειρήσεις», αναφέρει ο Χόλγκερ Σμίντινγκ, επικεφαλής οικονομολόγος της Βerenberg Bank.

Η Welt παρατηρεί ότι «και οι οίκοι αξιολόγησης βλέπουν τα πράγματα παρόμοια, έχοντας βελτιώσει πρόσφατα τις αξιολογήσεις για την Ελλάδα (…) Και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επαινεί επίσης την κυβέρνηση».