Washington Post: Το YouTube μπλοκάρει τα κανάλια αντιεμβολιαστών

Washington Post: Το YouTube μπλοκάρει τα κανάλια αντιεμβολιαστών

To YouTube κατεβάζει από την πλατφόρμα του τα κανάλια πολλών γνωστών Αμερικανών αντιεμβολιαστών, που σύμφωνα με τους ειδικούς ευθύνονται εν μέρει για το γεγονός ότι ενισχύεται ο αντιεμβολιαστικός σκεπτικισμός, που έχει συμβάλει στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «Washington Post».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ανάμεσα στους γνωστούς ακτιβιστές του αντιεμβολιασμού είναι ο Τζόζεφ Μέρκολα (Joseph Mercola) και ο Robert F. Kennedy Jr. (Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ).

Ως τμήμα των νέων πολιτικών που σκοπεύουν στον περιορισμό του αντιεμβολιαστικού περιεχομένου στην ιδιοκτησάις Google πλατφόρμα του, το YouTube θα απαγορεύσει βίντεο που ισχυρίζονται ότι τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τις υγειονομικές Αρχές είναι αναποτελεσματικά ή επικίνδυνα. Το YouTube είχε μπλοκάρει βίντεο με ισχυρισμούς για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, αλλά δεν είχε κάνει το ίδιο για τα εμβόλια για την ιλαρά και την ανεμοβολογιά.

Σύμφωνα πάντα με την «Washington Post», Ερευνητές που ασχολούνται με ζητήματα παραπληροφόρησης έχουν εδώ και πολλά χρόνια πει ότι το αντιεμβολιαστικό περιεχόμενο του YouTube, συνεισέφερε στον ογκούμενο σκεπτικισμό εναντίον των σωτήριων εμβολίων στις ΗΠΑ αλλά και σε όλον τον κόσμο.

Η κίνηση συνιστά μία μείζονα αλλαγή στην πολιτική του YouTube, που είχε για καιρό αντισταθεί στον βαρύ έλεγχο του περιεχομένου, θεωρώντας ότι η διατήρηση μίας ανοικτής πλατφόρμας είναι κρίσιμη για την ελευθερία του λόγου.