7ος χρόνος, ημέρα 2096η
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Wall Street: Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες

Wall Street: Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες

Με θετικά πρόσημα και κέρδη για τις μετοχές των εταιρειών που επωφελούνται περισσότερο από το άνοιγμα της οικονομίας των ΗΠΑ ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη οι διαπραγματεύσεις στους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες της Wall Street.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,03% στις 34.322 μονάδες, ο S&P 500 παρουσίασε αύξηση 0,19% κλείνοντας στις 4.196 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,59% στις 13.738 μονάδες.

Σύμφωνα με το SPDR S&P 500 ETF Trust το οποίο παρακολουθεί τον ευρύτερο δείκτη της αγοράς, διαπραγματεύτηκε πάνω από 32,5 εκατομμύρια μετοχές, πολύ κάτω από τον μέσο όρο των 30 ημερών του ETF σχεδόν 77 εκατομμυρίων μετοχών.

Οι τίτλοι των εταιρειών που επωφελούνται το περισσότερο από το άνοιγμα της οικονομίας ενισχύθηκαν.

Οι μετοχές της Carnival Corp αυξήθηκαν κατά 2,8%. Ο τίτλος της Royal Caribbean σημείωσε άνοδο 3,9% και αύξησε τα κέρδη της αυτήν την εβδομάδα πάνω από 11%, αφού η εταιρεία έλαβε έγκριση για έναρξη δοκιμαστικών κρουαζιέρας με εθελοντές επιβάτες.

Επιπλέον ώθηση στην επενδυτική διάθεση δίνουν τα μειωμένα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ, τα οποία υποχώρησαν στα 25.000 την ημέρα κατά μέσο όρο, καθώς σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί πολίτες έχουν πλέον λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Σε εταιρικό επίπεδο, η Ford είδε τον τίτλο της να ενισχύεται περισσότερο από 8%, αφότου η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πως θα αυξήσει τις επενδύσεις της για παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων κατά 30 δισ. δολάρια μέχρι το 2025.

«Συνεχίζουμε να αναζητούμε μια ισχυρή ανάκαμψη στην οικονομική ανάπτυξη το 2021, με χαμηλά επιτόκια και μέτριες αυξήσεις στον πληθωρισμό», δήλωσε ο Scott Wren, υψηλόβαθμος στέλεχος στην Wells Fargo.

Ανοδικά επίσης κινήθηκε και το bitcoin. Συγκεκριμένα ξεπέρασε τα 40.000 δολάρια την Τετάρτη, σύμφωνα με την Coin Metrics.

Στις 19 Μαΐου, το κρυπτονόμισμα έφτασε στο χαμηλό των 30,001 δολαρίων μετά από ενδοημερήσια πτώση του 30%. Σε αυτό το πλαίσιο, ο τίτλος της Tesla, γνωστή για τη θέση της στο κρυπτονόμισμα, ενισχύθηκε άνω του 2,4%.

Οι μετοχές της Nordstrom μειώθηκαν σχεδόν κατά 6% μετά την απώλεια των προσδοκιών για το ύψος των κερδών του πρώτου τριμήνου, ενώ οι μετοχές της Urban Outfitters σημείωσαν άνοδο 10% μετά τα καλύτερα από το αναμενόμενο τριμηνιαία αποτελέσματα.